CEV Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da yapıldı





Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), dün (14 Haziran) İstanbul-Novotel´de gerçekleştirdiği İcra Kurulu toplantısının ardından, bugün (15 Haziran) Yönetim Kurulu toplantısını İstanbul Novotel´de gerçekleştirdi. Toplantı, 23 CEV Yönetim Kurulu üyesinin tam katılımı ile yapıldı. Sabah 09.00´da başlayan toplantı, saat 18.00´de sona erdi.
 
Toplantıda, Avrupa Voleybolunun gelişimine katkıda bulunmak ve CEV´in vizyonunu geliştirmek için pazarlama ve iletişimdeki son gelişmeler gözden geçirildi ve tartışıldı.
 
CEV Şampiyonlar Ligi´nin Bayanlarda 24 ve Erkeklerde 28 takım ile düzenlenmeye devam edileceği, böylelikle Avrupa´nın bazı ülke kulüplerine ilk kez böyle elit bir turnuva içerisinde yer alma fırsatı sunulmuş olmaya devam edileceği konuşuldu.
 
Toplantıda konuşulan bir diğer konu ise 2014 CEV ve CEV Challenge Kupa´larının kura çekimi tarihlerinin belirlenmesi oldu. 2014 CEV ve CEV Challenge Kupa´larının kura çekimi 20 Haziran ve CEV Şampiyonlar Ligi, Avrupa Voleybolunun yıllık olarak yapılan galası için 28 Haziran tarihleri belirlendi. Toplantıda, ayrıca, CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi pazarlanabilirliğini ve çekiciliğini geliştirmek amacı ile bir çalışma grubunun aylar öncesinden çalışmaya başladığından ve bu grubun CEV şampiyonlar Ligi´nin rekabet kalitesini arttırmak için çalışmalarını sürdürdüğünden de bahsedildi.
 
CEV Yönetim Kurulu, bazı uluslararası yarışmalar için FIVB´nin onayını bekleniyor olsa da, önümüzdeki iki-üç yıl için uluslararası takvim hakkında da tartışmalar yaptı.
 
İlk kez 2015´de Azerbaycan´ın Bakü kentinde düzenlenecek olan Avrupa Oyunları hakkında da konuşan Yönetim Kurulu, bu konu hakkında Avrupa Olimpiyat Komitesi´nde tartışmaların sürmesine rağmen, Voleybol ve Plaj Voleybolu branşlarının büyük olasılıkla bayan ve erkek kategorilerinde 12 ve 32 takım ile yer alacağını da konuştu.
 
Yönetim Kurulu, pilot organizasyon olarak seçilen ve şu anda oynanmakta olan Avrupa Ligi ile Fransa´nın Montpellier şehrinde geçen hafta tamamlanan CEV Satellite Plaj Voleybolu Şampiyonası´nda uygulanan yeni sistemi de tartıştı. Toplantıda, son olarak, CEV Komisyonlarının kendi güçlerini birleştirerek, taraftarlar, sponsorlar, partnerler ve medya için voleybol sporunu daha çekici hale getirmek amacıyla ortak bir hedef için bu uygulamaların sonuçlarının yeniden değerlendirileceği de belirtildi.
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.