Voleybol Sporundan Haltere

Ayşe Arslan sevdiğim voleybolcular arasında ilk sıralardadır. 25 Ekim 1986 Ankara doğumlu kızımız yine sporun içinde ama spor onun hayatında her zaman büyük yer tutmuştur.

Ayşe’nin voleyboldan haltere geçiş öyküsünü kendi ağzından okuyalım….

“Voleybolla babam Mehmet Hanifi Arslan’ın sayesinde 9 yaşında tanıştım. 1995 yılında Ali ÖZTÜRK hocam beni İller Bankası Spor Kulübü’ nde lisanslı sporcu yapmasıyla voleybol kariyerim başlamış oldu. Voleybol yaşamım Hocam Ali ÖZTÜRK’ ün ardından bir çok antrenör değişikliği yaşadığım İller Bankası’nda geçti.

Fakat İller Bankası Spor Kulübünde çalışma fırsatı bulduğum Ali ÖZTÜRK, Yücel SEVİNDİ ve Atilla BOZKURT’un üzerimdeki haklarını asla ödeyemem.

Daha sonra İller Bankası A Takımında Burhan CANPOLAT ile bir sene çalıştıktan sonra yuvadan ayrıldım. Tirebolu Spor Kulübünde Rahmetli İsa SUBAŞI ile 1 sezon, Ankara Eczacı Spor Kulübünde yeniden Ali ÖZTÜRK ile 1 sezon, Karayolları Spor Kulübünde Orhan TOPÇU ile 1 sezon ve Pursaklar Belediyesi Spor Kulübünde Aydoğan ÇOBANLAR ve Salih YERGİN ile 2 sezon çalışarak voleybol hayatıma devam ettim.

Voleybol kariyerim devam ederken Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi bölümünü bitirdim. Mezun olduktan sonra Halter Federasyonu Genel Sekreteri Zeki ÖZTÜRK federasyonun Uluslararası yazışmalarını yürütebilecek ve İngilizce bilen bir personel aradıklarını söyledi. Bende başvuru yaptım. Başvurum kabul edildi ve böylece Halter Federasyonundaki maceramda başlamış oldu. Bu sırada Cengiz AKARÇEŞME yönetimindeki Gazi Üniversitesi Spor Kulübünde voleybolu severek oynamaya da devam ettim.

Halter Federasyonundaki ilk uluslararası tecrübem 2010 yılında Antalya’da düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası oldu.

Halter Federasyonundaki işlerimin yoğunluğu voleyboldaki performansımı etkilemeye başlamıştı. Ben hep ‘voleybol beni bırakana kadar oynamaya devam edeceğim’ derdim. Öyle de oldu performansım düşünce artık oynayamayacağımı anladım ve voleybolu bıraktım. Böylece Halter Federasyonundaki kariyerime ağırlık verdim.

Halter Federasyonundaki kariyerimin dönüm noktası ise 2012 yılında Antalya’da düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonasında oldu. Şampiyonada aynı zamanda Avrupa Halter Federasyonu Genel Kurulu gerçekleştirildi. Seçimlerde Halter Federasyonu eski Başkanı Dr. Hasan AKKUŞ Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreteri seçildi ve beni de Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreter Asistanı görevine layık gördü. İş hayatında disiplini, ahlakı ve çalışkanlığı ilke edinmiş değerli bir insan olan Hasan AKKUŞ’ un asistanı olmak benim için bir onur kaynağı olmuştur. Asistanlık görevim süresince birçok uluslararası müsabakada görev yaptım, halada yapmaya devam ediyorum.

Tüm bu olaylar yaşanırken biraz da aşk dedik ve Ankara Üniversitesinden sınıf arkadaşım, iki hafta sonrada hayat arkadaşım olacak olan Tarık ŞENGİL’ le hayatlarımızı birleştirmeye karar vererek 14 Nisan 2013 tarihinde nişanlandık.

Hem voleybol hem de iş kariyerimde beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan, doğru kararlar almamda bana yol gösteren annem Ümran ARSLAN ve babam Mehmet Hanifi ARSLAN sayesinde şimdi buralardayım bu yüzden onlara teşekkürü borç bilirim. Ayrıca hayatıma girdiği günden beri benim için en iyisini isteyen ve beni destekleyen nişanlıma da çok teşekkür ederim.

Tekin Ateşnal ve Voleybolunsesi web sitesi aracılıyla tüm arkadaşlarıma ve hocalarıma saygılar sunarım.”

Röportaj- Tekin Ateşnal


Haberi Paylaş

Comments are closed.