Play-off öncesi antrenörlerin görüşleri

2013 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nın, Almanya’nın Halle kentinde oynanacak play-off ve çeyrek final müsabakalarının basın toplantısı, bugün (9 Eylül) Halle’de bulunan Gerry Weber Spor Salonunun basın toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Avrupa Şampiyonası’na Almanya’nın Halle kentinde devam edecek takımlardan; Almanya, Hollanda, Beyaz Rusya ile A Bayan Milli Takımımızın başantrenörleri katıldı.

A Bayan Milli Takımımızın Başantrenörü Massimo Barbolini, “Çok farklı ve çok zor 3 ayrı maç oynadık grubumuzda. İyi ve kötü yaptığımız şeyler oldu. Bu saatten sonra artık sadece iyi olanları yapmalıyız. Beyaz Rusya ile oynayacağımız zorlu bir maç var. Rakibimiz uzun bir takım ve blokta çok iyiler. Amacımız burada oynayacağımız maçları kazanıp, Berlin’e gidebilmek” açıklamasında bulundu.

Ev sahibi Almanya’nın Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Grup maçlarını kazanmak bizim için çok önemliydi. Takımım her geçen gün daha iyi oynuyor. Maçlarımızı seyircimiz önünde oynadık ve gerçekten çok iyi bir seyircimiz var. Ev sahibi ülke olmak bizim için çok keyifli oldu. Şimdi Berlin’e gitmek için önümüzde çok zorlu bir maç var” dedi.

Hollanda Milli Takımının Başantrenörü Gido Vermeulen, “Takımım çok genç oyunculardan oluşuyor ve az deneyimimiz var. Maç yaptıkça hepsi daha iyi oynuyor ve tecrübe kazanıyor. Hırvatistan’ın çok iyi oyuncuları var. Zor ve güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Umarım kazanan biz oluruz” şeklinde konuştu.

Beyaz Rusya Milli Takımının Başantrenörü Viktar Hancharou ise “Grup maçlarımız çok zorlu geçti. Gerçekten iyi ve güçlü takımlar ile mücadele ettik. Play-off maçını kazanmak istiyoruz. Gerçekçi olmamız lazım. Zor bir maç olacak. Berlin’e gitmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

2013 CEV Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’nu lider tamamlayan Almanya ile C Grubu’nu lider tamamlayan Rusya direk olarak çeyrek finallere yükseldi. İki takım çeyrek final karşılaşmalarını Halle’deki Gerry Weber Spor Salonu’nda oynayacak. Çeyrek finale yükselen takımların rakipleri 10 Eylül Salı günü oynanacak play-off karşılaşmalarının ardından belli olacak.

A Grubu´nu 2. sırada tamamlayan A Bayan Milli Takımımız ile 3. sırada tamamlayan Hollanda ise çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşmaları oynayacak. Millilerimiz, play-off karşılaşmasında C Grubu´nu üçüncü sırada tamamlayan Beyaz Rusya ile eşleşti. Karşılaşma 10 Eylül Salı günü TSİ 18.00´de Gerry Weber Spor Salonu´nda oynanacak.

2013 CEV Avrupa Şampiyonası’nın play-off karşılaşmaları 10 Eylül’de, çeyrek finalleri ise 11 Eylül’de Almanya’nın Halle ve İsviçre’nin Zürih kentlerinde oynanacak.

Almanya´nın Halle kentinde oynanacak play-off ve çeyrek final müsabakalarının programı şu şekilde;

Gerry Weber Spor Salonu / Halle

10 Eylül 2013 /Play-off
TSİ 18.00 Türkiye (A2) – Beyaz Rusya (C3)
TSİ 21.00 Hırvatistan (C2) – Hollanda (A3)

11 Eylül 2013/Çeyrek final
TSİ 18.00 Rusya – (Türkiye – Beyaz Rusya galibi)
TSİ 21.00 Almanya – (Hırvatistan – Hollanda galibi)
Şampiyonanın yarı final karşılaşmaları 13 Eylül´de, final karşılaşması ise 14 Eylül´de Almanya´nın Berlin kentinde oynanacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.