Sırp pasör çaprazı Tijana Boskovic, milli takım formasıyla bu sezon ilk kez 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde üçüncü haftasında Almanya karşısında süre aldı.
Belgrad’ın ev sahipliğine oynanan ve Sırbistan’ın 3-0 kazandığı maçın ardından Tijana Boskovic, yerel basına açıklamalarda bulundu.
Kısa süreliğine de olsa o atmosferi tekrar yaşadığı için mutlu olduğunu söyleyen Boskovic, “Kendi taraftarımızın önünde en son sanırım 2021’de oynamıştım. Harikaydı. Hollanda maçında da şans bulabilecek miyim göreceğiz. Umarım bulurum. Maça gelirsek, kızları tebrik ediyorum. Bence bu yılın en iyi maçlarımızdan birini oynadık. Üç sette de oyuna hakimdik ve 3-0’lık bu galibiyetin hem özgüvenimiz hem de önümüzdeki maçlar açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Kulüp sezonun ardından bir süre dinlenmesi gerektiğini belirten Sırp yıldız, “Milli takıma birkaç hafta önce katıldım. Elbette bir süre bireysel olarak antrenman yaptım, ancak bana verilen dinlenme süresi gerçekten gerekliydi. Bunun için başantrenöre teşekkür ediyorum. Şimdi yeniden takım arkadaşlarımla aynı seviyede antrenman yapabilecek duruma gelmeye çalışıyorum. Çünkü onlar birkaç aydır birlikte çalışıyor ve Milletler Ligi’nde 11 maç oynadılar.” açıklamasını yaptı.
Bu yıl hedeflerinin 2026 CEV Avrupa Şampiyonası olduğunu belirten Boskovic, “Ağustos ayında Avrupa Şampiyonası bizi bekliyor. Milletler Ligi’nin önemini küçümsemek istemem ama zorlu kulüp sezonunun ardından bazı tercihler yapmak gerekiyordu. Umarım Avrupa Şampiyonası için tamamen hazır olurum.” dedi.

