Yunanistan dört sette kazandı

CEV Trendyol EuroVolley 2026 Kadınlar Şampiyonası’nda Yunanistan, B Grubu’ndaki ikinci maçında Bulgaristan’ı 3-1 mağlup etti.

Çekya’nın Brno kentindeki Brno Exhibition Centre’da oynanan karşılaşmada Yunanistan, 3 bin 459 seyircinin takip ettiği mücadeleyi 25-20, 21-25, 25-18 ve 25-23’lük setlerle 3-1 kazanarak turnuvadaki ikinci galibiyetini elde etti. Karşılaşma toplam 113 dakika sürdü.

İlk sette oyunun kontrolünü eline alan Yunanistan, 25-20’lik skorla 1-0 öne geçti. İkinci sette Bulgaristan toparlanarak 25-21 ile karşılık verdi ve mücadelede durum 1-1’e geldi. Üçüncü sette yeniden üstünlüğü ele alan Yunanistan, 25-18’lik skorla 2-1 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü sette ise Yunanistan, 25-23’lük skorla seti kazanarak karşılaşmayı 3-1 tamamladı.

Yunanistan’da Martha Anthouli 19 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Elpida Tikmanidou 18, Effrosyni Bakodimou ise 17 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı. Anthouli 15 başarılı hücum, Tikmanidou 13 ve Bakodimou 16 başarılı hücumla oynadı. Tikmanidou ayrıca 3 ace ile karşılaşmanın en başarılı servis oyuncusu oldu.

Bulgaristan’da ise Iva Dudova 23 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Dudova 18 başarılı hücumun yanı sıra 3 ace üretti. Tsvetelina Ilieva 17 sayıyla mücadele ederken, Bulgaristan’da Dudova ve Ilieva servislerden 3’er sayı kazandırdı.

Karşılaşmanın tüm istatistikleri için tıklayınız. 

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir