Kanada, Giovanni Guidetti ile tarih yazdı

Kanada Kadın Voleybol Milli Takımı, NORCECA Kadınlar Kıta Şampiyonası finalinde ABD’yi nefes kesen beş setlik mücadelede 3-2 (25-23, 25-23, 20-25, 18-25, 15-10) mağlup ederek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Turnuvayı namağlup tamamlayan Kanada, 5 maçta 5 galibiyet alarak organizasyon tarihindeki ilk altın madalyasını kazandı. Böylece Kanada, NORCECA Kadınlar Şampiyonası tarihindeki 14. madalyasını koleksiyonuna ekledi. Daha önce iki gümüş ve 11 bronz madalya kazanan Kanada, başantrenör Giovanni Guidetti ile birlikte ilk kez zirveye çıktı.

ABD ise turnuvayı 4 galibiyet ve 2 mağlubiyetle tamamladı. İki yenilgisini de Kanada karşısında beş sette alan ABD, organizasyon tarihindeki 14. gümüş madalyasını elde etti. Final karşılaşmasında Kanada hücumlarda 54-53, bloklarda 16-15 ve servis sayılarında 7-4 üstünlük kurdu. ABD 26, Kanada ise 34 basit hata yaptı. Kanada’da Anna Smrek, 14 hücum, 5 blok ve 1 servis sayısıyla toplam 20 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu. Andrea Mitrovic 16, Abagayle Guezen 14 ve Nyadholi Thokbuom ise 12 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi. ABD’de ise Jordan Thompson 15 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Chiaka Ogbogu 14, Dana Rettke ise 13 sayı kaydetti.

Kanada Başantrenörü Giovanni Guidetti, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Çok heyecan verici bir maçtı. ABD’yi mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Oyuncularım büyük baskı altında kaldı ama kendilerine inanmaktan vazgeçmediler ve kaybetmek istemedikleri için sonuna kadar savaştılar. Bu galibiyeti hak ettiler. Ben de şanslı bir antrenörüm.” ifadelerini kullandı.
ABD Başantrenörü Erik Sullivan ise sonuçtan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, “Ritmi bulmamız uzun sürdü. Oyunumuzu bulduktan sonraki performansımızı beğendim ancak maçın sonunda çok fazla hata yaptık.” dedi.

Turnuvanın Rüya Takımı:
* En Değerli Oyuncu: Kacey Jost (Kanada)
* En İyi Birinci Smaçör: Simone Lee (ABD)
* En İyi İkinci Smaçör: Decelise Champion (Porto Riko)
* En Skorer Oyuncu: Decelise Champion (Porto Riko)
* En İyi Birinci Orta Oyuncu: Geraldine Gonzalez (Dominik Cumhuriyeti)
* En İyi İkinci Orta Oyuncu: Chiaka Ogbogu (ABD)
* En İyi Pasör: Gretell Moreno (Küba)
* En İyi Pasör Çaprazı: Regla De La Peña (Küba)
* En İyi Libero: Yanisleidis Sanchez (Küba)
* En İyi Defans Oyuncusu: Yanisleidis Sanchez (Küba)
* En İyi Servis Karşılama Oyuncusu: Abagayle Guezen (Kanada)
* En İyi Servis Atan Oyuncu: Paola Rivera (Meksika)

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir