VakıfBank set verdi ama liderliğini sürdürdü

Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank, bu sezon da unvanını korumak için mücadele ettiği Devler Ligi’nde üçüncü maçını Atom Trefl karşısında 3-1 kazandı. 2013 yılında mücadele ettiği 5 kulvarda da yenilgisiz şampiyon olan VakıfBank, galibiyet serisini bu maçla 63’e çıkarttı.

2013-2014 sezonuna da yenilgisiz devam eden VakıfBank, CEV DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nin bu sezondaki üçüncü müsabakasında Atom Trefl’a da şans tanımadı. Rakibini 3-1 yenen sarı-siyahlılar, bu sonucun ardından Avrupa arenasında 3’te 3 yaptı.

Atom Trefl karşısında ilk seti 25-19’la kaybeden VakıfBank, ikinci sette ise oyuna ağırlığını koyarak rakibine 25-14’lük üstünlük sağladı. VakıfBank, müsabakanın üçüncü setini de 25-19 ile önde bitirerek son set öncesi 2-1 öne geçti. Sarı siyahlılar karşılaşmanın son setini de 25-18 alarak skoru belirledi: 3-1. VakıfBank, sonuca Jovana Brakocevic’in 20 sayısıyla gitti. Onu takip eden oyuncular ise Carolina Costagrande (19 sayı) ve Gözde Sonsırma (10 sayı) oldu. VakıfBank, bu sonuçla galibiyet serisini 63 maça yükseltti.

VakıfBank, grubun ilk maçında Belçika’nın Gent Dames ekibini ve ikinci maçta da Romanya’nın Dinamo Bükreş temsilcisini 3-0’la mağlup etmişti.

“Rakiplerimiz bize daha fazla konsantre oluyor”

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, “Üst üste maçlar oynadığımız bir dönemde böylesi zor bir deplasmandan galip gelmek bizler için önemliydi. Son Avrupa Şampiyonu olduğumuz için rakiplerimizin bize karşı daha fazla konsantre oluyor. Biz de bunun bilinciyle sahaya çıkıyoruz. Takım olarak sahaya en iyisini yansıtmayı başardık ve müsabakanın sonunda kazanan taraf olduk. Atom Trefl karşısında son ana kadar mücadele eden takımımı tebrik ediyorum. Bu maç sonrası konsantrasyonumuzu lig müsabakasına vereceğiz” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.