İstanbul BBSK Galatasaray FXTCR’yi de eli boş gönderdi

Hafta içinde Maccabi Tel-Aviv’i eleyerek Challenge Kupasında bir üst tura yükselen İstanbul BBSK, Haldun Alagaş Spor Salonunda ağırladığı Galatasaray FXTCR’yi de 3-1 yenerek evine eli boş gönderdi.

Maçın ilk setinde ev sahibi takım köşe ataklarla sonuca giderken konuk Galatasaray FXTCR ortadan yaptığı hızlı hücumlardan sayılar buldu 7-8. Skor 13-13 olduğunda servis temposunu yükselten İstanbul BBSK, rakip hücumları file üzerinde durdurdu ve ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Setin son bölümlerinde başta pasör Selçuk Keskin olmak üzere tüm oyuncuları ekstra işlere imza atan turuncu lacivertliler, 24-15’te rehavete kapılarak basit hatalar yaptıysa da ilk bölümü 25-19 kazanmayı başardı.

İkinci set de ilk set gibi dengeli başladı, ancak Tomislav Coscovic’in servisleriyle rakibini bozan ev sahibi takım, ilk araya doğru farkı açtı 8-4. Bu andan itibaren İbrahim Emet’in yüksek bloklarına ev sahibi takım oyuncularının basit hücum hataları eklenince Galatasaray FXTCR rakibini 8’de yakaladı, ikinci teknik molaya doğru da farkı iyice açtı 10-16. Setin kalan bölümünde oyuncu değişiklikleriyle geri dönmeye çalışan İstanbul BBSK, kaçırdığı servisler sonucu istediği ritmi yakalayamadı ve sarı kırmızılılar bu bölümü 20-25 kazandı.

Kaybettiği setin ardından üçüncü bölüme hızlı başlayan İstanbul BBSK, 8-6 önde geçtiği ilk aranın ardından yüksek bloklarla rakibini file üzerinde durdurdu ve ikinci teknik molada farkı iyice artırdı 16-9. Mısırlı pasör çaprazı Ahmed Abdelhay’i soyunma odasına göndererek oyuncu değişiklikleri yapan Cimbom, skoru 20-17’ye getirdiyse de seti ev sahibi takım rahat kazandı 25-20.

Dördüncü sete başlarken, Abdelhay ile birlikte moralini de yitiren sarı kırmızılı takım ilk araya 8:5 geride girdi. Moral bulan İstanbul BBSK, sayı farkını iyice açarak ikinci teknik molayı 16-7 ile geçti ve seti 25-21 kazanarak maçı 3-1 galip bitirdi.

İSTANBUL BBSK–GSFXTCR: 3-1

Salon: Haldun Alagaş

Hakemler: Cihat Fırıncıoğlu, Barış Sümen

İstanbul BBSK: Holmes, Selçuk, Antanovich, Özkan, Celitans, Coskovic, Barış(L), Burak(L), Kadir, Murat, Fatih, Yankı

GS FXTCR: Sinan, Muhammet, Abdelhay, Fırat, İbrahim, Abdalla, Mehmet(L), Bell, Ferhat, Yasin, Boğaçhan, Cansın

Setler: 25-19, 20-25, 25-20, 25-21

Süre: 109 dakika (26-26-28-29)


Haberi Paylaş

Comments are closed.