65. Kurban Atom Trefl Sopot

CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi C grubunda Polonya ekibi Atom Trefl Sopot’u Burhan Felek’te ağırlayan Vakıfbank, dördüncü galibiyetine imza atarak liderliği garantiledi.

Maça iyi defans yaparak başlayan Vakıfbank, 8:4 önde geçtiği ilk aranın ardından rakibinin etkili servislerine karşı manşet getirmekte zorlandı ve Sopot 11:12 öne geçmeyi başardı. Çabuk toparlanan temsilcimiz, servise yüklenerek önce rakibinin hücumlarını durdurdu, sonrasında da etkili hücum ederek ikinci teknik molaya da üstün girdi 16:14. Ara sonrası üst üste 4 üreterek 20:14’ü yakalayan sarı siyahlılar, rakibinin hamlelerine istediği gibi cevap veremese de ilk bölümü 25:22 kazanmayı başardı.

Köşe hücumlardan bulduğu sayılarla ikinci sete de iyi başlayan (8:6) Vakifbank, oyunu domine ederek ikinci zorunlu arada farkı iyice açtı 16:11. Ancak inatçı kimliğiyle oyunu bırakmayan Polonya temsilcisi, kazandığı blok sayılarıyla temsilcimizi bir kez daha yakalamayı başardı 19:18. Bu andan itibaren basit hata yapmayan Vakıfbank, rakibine fazla sayı şansı tanımadı ve seti 25:20 önde bitirdi.

2-0 öne geçmenin rahatlığıyla üçüncü sette adeta şov yapan Vakıfbank, üçüncü sette rakibinin ayağa kalkmasına fırsat vermedi baştan sona önde götürdüğü seti 25:12 kazanan sarı siyahlılar, 3-0 galip ayrıldığı maç sonrası C grubunda liderliği garantilemiş oldu.

“Oyunumuzu sahaya yansıttık”

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, “Avrupa arenasında Atom Trefl gibi güçlü bir rakibi ikinci kez yenmeyi başardık. Takım olarak sahaya istediğimiz oyunu yansıttık ve bunun sonucunda grupta dördüncü galibiyetimizi aldık. Elbette rakiplerimizin direnci son şampiyon olmamızdan dolayı bizlere karşı bu sene daha yüksek. Atom Trefl karşısında son ana kadar mücadele eden takımımı tebrik ediyorum. Bu maç sonrası konsantrasyonumuzu lig müsabakasına vereceğiz” dedi.

VAKIFBANK – ATOM TREFL SOPOT: 3-0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Sotirios Delikostidis(GRE), Ilian Georgiev(BUL)

Vakıfbank: Gözde, Bahar, Brakocevic, Costagrande, Fürst, Naz, Gizem(L), Çağla, Polen, Güldeniz, Kübra

Atom Trefl: Leys, Efimienko, Pietersen, Hill, Shelukhina, Belcik, Zenik(L), Kaczorowska, Lukasik, Molnar, Podolec, Gajewska

Setler: 25-22, 25-20, 25-12

Süre: 72 dakika (25-25-22)


Haberi Paylaş

Comments are closed.