Halkbank’tan ilk yenilgi

Halkbank, CEV Şampiyonlar Ligi F Grubunda, Ankara’da oynanan karşılaşmada Romanya temsilcisi Tomis Constanta’ya 3-1 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı.

Müsabakanın ilk seti dengeli başladı. Halkbank, köşelerden Mitar ve Kaziyski ile sayılar bulurken savunma sıkıntıları yaşadığı için fark açılamadı, ilk teknik mola 8-6 evsahibinin önderliğinde geçildi. Savunma sıkıntılarına hücumdaki sıkıntı da eklenince Tomis 15-12 öne geçti ve ikinci teknik molayı 13-16 önde geçti. İkinci teknik moladan sonra rakibine yaklaşan ancak yakalayamayan Halkbank setti 21-25’lik skorla yenik ayrıldı: 0-1.

İkinci set karşılıklı sayılar ve servis hataları ile başladı. Bu periyotta daha az hata yapan Rumen temsilcisi ilk teknik molayı 6-8 önde geçti. File üstünde dengeyi sağlayan Ankara ekibi 9-9’da rakibini yakalayıp 10-9 öne geçti. Orta arkadan iyi hücum yapan, bloklarını etkili tutan Tomis Constanta ikinci teknik molayı da 14-16 önde bitirdi. Maçın sonraki bölümü büyük çekişmeye sahne oldu, Mavi-Beyazlılar Kaziyski, Osmany ve Emre’nin etkili oyunuyla seti 29-27 alarak dengeyi sağladı: 1-1

Üçüncü sette Halkbank 6-3 öndeyken, 4 sayılık seri yakalayan Tomis 7-6 öne geçti. 7-8 geçilen birinci teknik moladan sonra etkili bloklarla rakibin hücum direncini kıran Başkent temsilcisi 13-10 öne geçince rakip antrenör Martin Stoev molayı aldı. Bu skordan sonra dönem dönem iyi oynayan Halkbank’ın bu performansı seti almaya yetmedi. 21-18 geriden gelen Tomis Constanta 23-25’lik set skoruyla 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete Burutay’ın etkili oyunuyla başlayan Halkbank, bu kez hücumda blokları aşamadı, 7-11’de mola geldi. Bir pozisyonda hakemle tartışan Rodriguaz kırmızı kart gördü. Servis atmakta ve top karşılamakta zorlanan Halkbank Emre ve Osmany ile maça tutunmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da seti 21-25, maçı da 1-3 kazanan Tomis Constanta oldu.

Averajla liderliğini sürdüren Halkbank’ın gruptan ne şekilde çıkacağı, yarınki diğer grup maçları ile 18 Aralık’ta oynanacak JASTRZEBSKI Wegiel müsabakasından sonra belli olacak.

Maç öncesinde Güney Afrikalı lider Nelson Mandela için saygı duruşunda bulunuldu.

Halkbank ANKARA: 1
Tomis Constanta: 3

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Goran Gradinski (Sırbistan) – Marko Seifried (Slovenya)

Halkbank ANKARA: Raphael Oliviera, Osmany Juantorena, Mauricio de Souza, Mitar Tzourits, Matey Kaziyski, Emre Batur, Nuri Şahin (L), Can, Hüseyin, Burutay

Tomis CONSTANTA: Dias Massinatori, Martin Nemec, Dmitrii Bahov, Andrei Spinu, Andrey Zhekov, Israel Rodriguez, Vladislav Ivanov (L), Sergiu Stancu, Dragos Pavel

Setler: 21-25, 29-27, 23-25, 21-25

Süre: 1.55 (26, 33, 29, 27)


Haberi Paylaş

Comments are closed.