Eczacıbaşı’na bir darbe de Fenerbahçe’den

Acıbadem Kadınlar ligi ilk devre son maçında Fenerbahçe, Eczacıbaşı Vitra’yı Burhan Felek Voleybol salonunda ağırladı. Geçen hafta kendi evinde Galatasaray Daikin’e 3-2 yenilen Eczacıbaşı Vitra, bu hafta da Fenerbahçe’ye karşı aynı skorla mağlup oldu.

Fenerbahçe’nin basit hatalarıyla ilk bölüme hızlı başlayan konuk Eczacıbaşı ilk araya 6:8 önde girdi. Her iki takımın karşılıklı hataları sonucunda turuncu beyazlılar ikinci teknik molada da iki sayılık farkı korumayı başardı 14:16. Oyunun son bölümlerinde Koreli yıldızı Kim Yeon Koung’un 5 sayılık katkısıyla 21:18’i yakalayan sarı lacivertliler, Esra Kırıcı’ nın hücumda art arda yaptığı hataları da iyi değerlendirdi ve bu bölümü rahat kazandı 25:20.

Taraftarının yoğun desteğiyle ikinci sete iyi başlayan ev sahibi Fenerbahçe, 6:3 öne geçtikten sonra tempoyu tuttu ve ikinci araya da ilk ulaşan takım oldu 16:13. Ancak Alman pasör Denise Hanke’nin servis turunda hücum edemeyen sarı lacivertliler, Eczacıbaşı’nın geri dönüşüne engel olamadı skor 18’de kilitlendi. Fenerbahçe’nin Çek oyuncusu Aneta Havlickova 21:21’de üst üste iki hücum hatası yapınca ritmini bulan konuk takım, seti 22:25 alarak maçta dengeyi sağladı.

Kazandığı setin moraliyle üçüncü sete de hızlı başlayan konuk Eczacıbaşı, rakip hücumlara iyi blok yaparak 1:5 öne geçmesine rağmen Fenerbahçe’nin hızını kesemedi ve skor 5’te eşitlendi. Kim’in üstün performansıyla bir kez daha tempo yükselten sarı kanarya (16:13), bir anlık duraksama sonucu rakibine yakalansa da (18:17) Koreli yıldızın sayılarıyla setin son bölümünü rahat oynadı 25:21.

Temposuz başlayan dördüncü sette ilk araya 5:8 önde giren konuk takım, Hırvat orta oyuncusu Maja Poljak’ın 2 numaraya dolanarak yaptığı hücumlar sonucunda ikinci teknik molada farkı iyice açtı 10:16. Servise yüklenerek rakibine manşette ve hücumda sıkıntı yaşatan Fenerbahçe, rakibini 18:17’ye dek sıkıştırsa da Neslihan Demir’in katkısıyla yeniden canlanan Eczacıbaşı, seti 20:25 alarak maçı beşinci sete taşıdı.

Final setinin ilk bölümünü domine eden Sarı Melekler (6:2), saha değişimini de 8:5 önde geçmeyi başardı. Oyunun geri kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilince Fenerbahçe seti 15:11, maçı da 3-2 kazanarak 2 puanı hanesine yazdırdı.

Böylelikle sarı lacivertliler, ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamladı.

FENERBAHÇE-ECZACIBAŞI VİTRA: 3-2

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erdal Akıncı, Tayfun Şener

Fenerbahçe: Eda, Elif Ö, Garay, Gökçen, Havlickova, Kim, Merve(L), Elif B., Nilay, Seda

Eczacıbaşı Vitra: Esra, Büşra, Hanke, Usic, Poljak, Neslihan, Gülden(L), Buse, Şeyma, Asuman, Arelya

Setler: 25-20, 22-25, 25-21, 20-25, 15-11

Süre: 131 dakika (28-29-29-28-17)


Haberi Paylaş

Comments are closed.