Mutlugil 2013’ü değerlendirdi

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, “Federasyon olarak, bu yıl da Türkiye’de voleybolun markalaşması için büyük atılımlarda bulunduk” dedi.
Mutlugil yaptığı 2013 yılı değerlendirmesinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından tüm Avrupa federasyonlarına örnek gösterilen tek federasyon olarak yerlerini koruduklarını söyledi.

Milli takımlar düzeyinde bu yıl 11 organizasyona evsahipliği yaptıklarını dile getiren Mutlugil, “Bayanlar ve erkeklerde ayrı ayrı olmak üzere, Acıbadem Voleybol Ligleri, 2 ve 3. Ligler, Deplasmanlı Bölgesel Ligler, Ünilig ve Plaj Voleybolu Ligleri düzenlendik. Voleybolun hızlı yükselişi sayesinde, bir taraftan Türk kulüpleri büyük uluslararası başarılara imza atarken, bir taraftan da milli takımlarının başarı grafiği yükselmeye devam etti. Federasyon olarak, bu yıl da Türkiye’de voleybolun markalaşması için büyük atılımlarda bulunduk” diye konuştu.

Spor sevgisini ve voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yaymak, başarılı voleybolcular ve voleybolsever kitleler yaratmak amacıyla “Fabrika Voleybol Projesi”ni hayata geçirdiklerini anlatan Mutlugil, şöyle devam etti:

“Antrenörlerimizin sayısında artış olurken, TVF olarak çok sayıda seminer ve konferanslar düzenledik. Voleybolun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bursa’da Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nu açtık. Markalaşma yönünde yaptığımız ciddi çalışmalar neticesinde sponsorluk gelirleri artmış, Acıbadem Voleybol Ligi’nin tüm maçları ile 2. Lig’den 4 maçın her hafta İddaa’da yer alması sağlanmıştır. Bunun sonucunda kulüplerimize sağlanan gelirlerde de büyük artış olmuştur.”

Mutlugil, plaj voleybolunda, lige ek olarak TVF Pro Beach Tour olarak adlandırılan turnuvaları seri halinde düzenlendiklerini kaydederek, “Akdeniz Üniversitesi kampüsünde 4 adet plaj voleybolu sahası yapıldı. Burhan Felek Kampüsü içerisinde bir süre sonra faaliyete geçecek yeni ve modern bir kapalı plaj voleybolu sahası ile Ankara’da altyapı çalışmalarına sunulan bir kapalı sahanın yapımı da tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Özkan Mutlugil, Acıbadem Ligleri’nde mücadele eden kulüpler ile Avrupa’da mücadelesi süren kulüpleri büyük bir keyifle takip ettiklerini belirterek, tüm kulüplere hem ligde hem de Avrupa’da başarılar diledi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.