Karşıyaka’dan galibiyetli başlangıç

Voleybol Bayanlar 2. Ligi’nde Karşıyaka, Anadolu Üniversitesi ile oynadığı mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

İlk setin ilk bölümü çekişmeli geçerken Karşıyaka ikinci teknik molaya kadarki bölümde çok sayıda servis hatası yaptı, Gizem Saka ve Büşra Mutlu’nun etkili hücumları ile oyunu önde götürdü. İkinci teknik mola sonrası Gizem Saka’nın etkili servisleri ile seri yakalayan Karşıyaka seti 25-16 kazandı.

İkinci sette de ilk bölümde oyun dengeli giderken Karşıyaka servis hataları oyunun kopmasını geciktirdi. İlk teknik mola sonrası Slavina Koleva, Büşra Mutlu ve Gizem Saka’nın etkili hücumları ve Gizem Saka’nın servis serisi ile farkı açan Karşıyaka, Melis Alpacar’ın servis serisi ile setin son bölümünde farkı iyice açtı. Anadolu Üniversitesi’nin çabaları farkı azaltsa da Buse İnce’nin bloğuyla 23. sayıya ulaşan Karşıyaka, devamında seti 25-18 kazandı.

Üçüncü sette durum 1-1 iken servise geçen Buse İnce etkili servislerle skoru 10-1’e taşırken, Slavina Koleva, Gizem Saka ve Büşra Mutlu’nun etkili hücumları ile farkı iyice açan Karşıyaka, Semra Özer’in etkili servisleri ile setin son bölümüne rahat girdi. Antrenör Alper Erdoğuş setin son bölümünde tüm oyunculara şans verirken farkı koruyan Karşıyaka seti 25-14 maçı 3-0 kazanmayı başardı.

A Grubunda lider Nilüfer Belediye deplasmanda Balıkesir Belediyesi’ni 3-0 yenerek 25 puanla liderliğini sürdürürken, ikinci Salihli Bld. Yaşam Pınarım KVK deplasmanından 3-2 yenilgiyle dönerek 20 puana ulaştı. Seramiksan Rota Koleji’ni 3-2 yenerek 19 puanla 3. sıraya yükselirken, Balıkesir Bld. 17 puanla 4. sıraya geriledi. Karşıyaka 16 puanla 5. sıraya yükselirken, Rota Koleji 16 puanla 6. sırada kaldı. Haftayı maç yapmadan geçen Arkas 16 puanla 7. sıraya geriledi, Yaşam Pınarım KVK 14 puanla 8.sırada kaldı, haftayı maç yapmadan geçen Işıkkent 3 puanla 9. sırada, Anadolu Üniversitesi 1 puanla 10. sırada kaldılar.


Haberi Paylaş

Comments are closed.