İstanbul BBSK, Halkbank’ı evinde vurdu

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nin 13. haftasında güçlü rakibi Halkbank’a konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, rakibini 3-1 mağlup etti.

İlk setin ilk bölümünde dengeli bir oyun oldu. Halkbank, konuk ekibin bloklarını aşmakta zorlandı ve ilk teknik molaya İstanbul Büyükşehir Belediye 8-6 önde girdi. Moladan sonra Emre ve Burutay’la oyunda kalan Başkent ekibine üstünlük kuran İstanbul Büyükşehir ikinci teknik molayı 13-16 önde geçti.
Moladan sonra savunma yapamayan Halkbank’a karşı etkili hücumlar yapan İstanbul ekibi setten 25-19 galip ayrıldı: 0-1.

İkinci sete de konuk ekip etkili başladı. Savunma yapamayan ve etkili hücum sergileyemeyen başkent ekibinde ayakta kalan Burutay oldu. 12-12’de rakibini yakalayan Halkbank, ikinci teknik molayı 16-15 önde geçti. Setin sonraki bölümünde oyuna ağırlığını koyan başkent temsilcisi 25-21’lik skorla dengeyi sağladı: 1-1.

Üçüncü sete Halkbank hızlı bir giriş yaptı. Ortadan ve köşelerden yaptığı hücumlarda etkili olan Mavi-Beyazlılar, savunmada hatalar yaptı; ilk teknik molada 8-7 evsahibi öndeydi. Savunmasını toparlayan, bloklarla rakibini durduran Halkbank ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Toparlanan İstanbul Büyükşehir skoru 18-19 yapınca Halkbank molası geldi. Mola dönüşü top karşılayamayan Halkbank’ın bu zaafiyetini iyi değerlendiren Belediye 24-20 öne geçti.24-21’de kaçan servis, seti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne getirdi: 1-2.

Dördüncü sete konuk takım seri yaparak başladı. Blok ve manşet hataları yapan Halkbank’a karşı iyi savunma yapan İstanbul BBSK, birinci teknik molayı 8-4 önde geçti. İkinci teknik molada da Turuncu-Mavili takımını 10-16 üstünlüğü vardı.
Setin son bölümünde oyununu sürdüren İstanbul BBSK, seti 18-25, maçı da 3-1 kazandı.

Halkbank: 1 – İstanbul Büyükşehir Bld.: 3

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Aziz Yener, Burhan İlhan

Halkbank: Emre Batur, Raphael de Oliviera, Osmany Juantorena, Resul Tekeli, Burutay Subaşı, Matej Kaziyski, Nuri Şahin (L), Can Ayvazoğlu

İstanbul BBSK: Russel Holmes, Selçuk Keskin, Starmei Antonovich, Özkan Hayırlı, Gundars Celitans, Kadir Cin, Barış Özdemir (L), Mert Burak (L), Tomi Coskovic, Ulaş Kıyak

Setler: 19-25, 25-21, 21-25, 18-25

Süre: 1 saat 47 dakika (27, 27, 28, 24)


Haberi Paylaş

Comments are closed.