Finallere kalan Tuna Lisesi antrenörüne kupa hediye etti

Liseler arası Voleybol yarı final maçları 4 ilde bugün tamamlandı.

Bolu grubundan erkeklerde Tuna Lisesi ve Tokat Niksar EML, kızlarda Gelişim Koleji ve Kültür 2000 Koleji, Isparta grubundan erkeklerde Okyanus Koleji ve Ali Osman Sönmez T.E.M.L, kızlarda Sarıyer Doğa Koleji ve İzmir Şemikler Lisesi, Kırşehir grubundan erkeklerde TVF Spor Lisesi ve Davutpaşa Lisesi, kızlarda TVF Spor Lisesi ve Ankara Tevfik Fikretliler Lisesi, Tunceli grubundan erkeklerde Suadiye Hacı Mustafa Tarman A.Lisesi ve Ankara Doğa Koleji ile kızlarda Koza Koleji ve Ankara Ayşe Abla finallere katılma hakkı kazandı.

Bolu grubunda erkeklerde yarışan İstanbul 2.si Tuna Lisesi ilk gün Kıbrıs temsilcisi Erenköy Lisesi karşında 25-11, 25-15 ve 25-22 setlerle 3-0 galip geldi. Grubun diğer maçında da Tokat Niksar Endüstri Meslek Lisesi Ankara 3.sü Ted Koleji’ni 3-0 ile geçti.

İkinci gün Tuna Lisesi bu kez Ankara temsilcisi Ted Koleji’ni 25-11, 25-17 ve 25-16lık setlerle 3-0 yenerek 6 puan ile gruptan çıkmayı garantiledi. Grubun diğer maçında Tokat Niksar EML Kıbrıs Erenköy Lisesi’ni 21-25, 25-18, 25-21, 22-25 ve 18-16’lık setlerle 3-2 yenerek grupta ilk ikiyi garantiledi.

Son grup maçlarının oynandığı çarşamba günü liderlik maçında Tokat Niksar EML’yi 18-25, 25-19, 25-23 ve 25-16’lık setlerle 3-1 yenen Tuna Lisesi A Grubunu 9 puan ile lider bitirip B Grubunu 6 puan ile ikinci bitiren Bartın EML ile eşleşti. Grubun diğer maçında ise Kıbrıs Erenköy Lisesi Ankara Ted Koleji’ni 3-2 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Diğer yarı final eşleşmesi ise B Grubu birincisi Bursa Coşkunöz TEML ile A Grubu ikincisi Tokat Niksar EML oldu.

Yarı Final ilk maçında Tuna Lisesi Bartın temsilcisini 25-12, 25-14 ve 25-13’lük setlerle yenerek ilk final biletini kapan ekip oldu.

Diğer yarı final eşleşmesi ise izleyenlere çok keyifli bir mücadele göstererek nefes kesti, bu zorlu müsabakayı 25-23, 25-25, 25-21, 24-26 ve 15-11’lik setlerle 3-2 kazanan Tokat Niksar EML ikinci final biletini kapan ekip oldu.

Maç sonrası konakladığı Ortaklar Otele dönen Tuna Lisesi sporcuları ve Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Gürsoy doğum günü olan takımın antrenörü Arda Yolaç’a sürpriz doğum günü düzenledi. Sporcular Bolu’da Yarı Final Birincilik Kupasını hocalarına hediye etti.

Başarılı bir turnuva geçirip oynadıkları tüm maçları kazanarak Finallere kaldıklarını söyleyen Yolaç,”Bolu ili yine geçen sene ki gibi çok iyi organize olmuştu. İlk günkü teknik toplantıdan son güne kadar çok başarılı bir organizasyon yaptılar, sadece özellikle ilk gün çok soğuk olan sadece 2 soyunma odası olup oynayan takımların eşyalarını saha kenarına koyduğu ve Türkiye şampiyonası oynamak için oldukça yetersiz olan okul salonu yerine üniversite salonu organize edilse çok daha iyi bir ortamda turnuvayı bitirebilirdik, fakat bu eksiklerine rağmen maçların oynandığı lisesinin beden eğitimi öğretmenlerinin her türlü çabası ile salonun eksiklerini örtmeye çalıştılar. Ayrıca bizi çok iyi ağırlayan Ortaklar otelin başta otel müdürü Aykut Sanver ve tüm personeline 4 gün boyunca kendimizi evimizde gibi hissettirdikleri için çok teşekkür ederim ” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.