Tarihi Fenerbahçe yazdı

73 maçtır yenilmeyen Vakıfbank’a Fenerbahçe “dur” dedi. Burhan Felek Voleybol Salonunda oynanan maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, Vakıfbank’ın yenilmezliğine son verdi.

Maça müthiş bir ivme ile başlayan Vakıfbank skoru bir anda 2:7’ye getirdi. Ancak Yeon Koung Kim’in servisleriyle ayağa kalkan Fenerbahçe, rakibini çabucak yakaladı ve etkili bloklarla 10:8 öne geçti. Karşılıklı sayılarla ikinci araya 16:14 girildi. Skor 16:15 iken baş hakem Erdal Akıncı, baş antrenörlerin yaka kartlarını takmalarını istedi. Fenerbahçe koçu Marcello Abbondanza buna uyduysa da kartının olduğunu gösterip yere fırlatan Vakıfbank antrenörü Giovanni Guidetti kırmızı kartla cezalandırıldı. Koreli yıldızı Kim’in sayılarıyla farkı üçe çıkaran sarı lacivertliler, 21:18’ten toparlanan Vakıfbank’ın bir kez daha geri gelmesine rağmen seti 25:22 kazandı.

İlk sette olduğu gibi ikinici sete de konuk takım iyi başladı ve ilk teknik molaya önde girdi 6:8. Ancak blok verimliliğini artıran Fenerbahçe rakibini çabuk yakaladı ve Vakıfbank 13:10’da bir mola aldı. Ancak ev sahibi takımın hızı düşmedi ve Kim’in üstün performansı ile ikinci ara 16:11 geçildi. Farkı açan ev sahibi takım Vakıfbank’ın garanti oyunu karşısında basit hatalar yapınca fark azaldı. (17:15) Ancak rakibinin basit hatalarına aynı şekilde cevap veren konuk takım ivmesini kaybetti ve fark yeniden açıldı 21:15.

Son bölümde top öldürmekte zorlansa da rakip hatalardan sayılar bulan Fenerbahçe, bu seti de aynı skorla kazandı 25:22. Önceki setlerde olduğu gibi üçüncü sete de Vakıfbank iyi başladı ve bir anda farkı açtı 1:5. Ancak aldığı mola sonrası toparlanan Fenerbahçe, ilk teknik molaya önde girmeyi başardı 8:6. Bu andan itibaren tempoyu düşürmeyen sarı lacivertliler, 25:19 kazandığı setle birlikte maçı 3-0 noktaladı ve Vakıfbank’ın 72 maçlık yenilmezlik serisini son verdi.

FENERBAHÇE- VAKIFBANK: 3-0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erdal Akıncı, Tayfun Şener

Fenerbahçe: Garay, Gökçen, Havlickova, Kim, Eda, Elif Ö, Merve(L), Nilay

Vakıfbank: Gözde, Bahar, Polen, Costagrande, Fürst, Naz, Gizem(L), Melis, Brakocevic, Kübra, Güldeniz

Setler: 25-22, 25-22, 25-19

Süre: 84 dakika (28-29-27)


Haberi Paylaş

Comments are closed.