Fenerbahçe Grundig’i yenen Halkbank liderliği ele geçirdi

Ligin zirvesindeki iki takımın Burhan Felek Voleybol Salonundaki mücadelesinde gülen taraf, 3-0’lık skorla Halkbank oldu. Ankara ekibi bu sonuçla liderliğe yükseldi.

İlk yarı 3-2 yenildiği rakibinden rövanşı alan Ankara temsilcisi, 14. maçında 12. galibiyetini alıp, 37 puana yükseldi ve liderlik koltuğuna oturdu.

Rakip hücumları iyi durduran Fenerbahçe Grundig, ilk araya farklı önde girse de (8:4) Mitar Tzourits’in etkili servisleri Halkbank’ı oyunda tutmayı başardı 8:7. Ev sahibi takımın köşe hücumları resmi bir kez daha değiştirdiyse de (14:11) aldığı mola sonrası yaptığı basit hataları minimize eden konuk takım rakibini 17’de yakaladı ve farkı açmaya başladı. 20:23’te mola alarak üst üste iki sayı üreten FB Grundig, Osmany Juantorena’yı durduramadı ve ilk seti konuk takım kazandı 22:25.

Müthiş bir mücadelenin yaşandığı ikinci setin ilk teknik molasına konuk takım önde girdi 7:8. Setin ortalarına kadar Halkbank kaçarken FB Grundig rakibini kovalamayı sürdürdü. Ancak 15:16 geçilen ikinci aradan sonra Emre Batur’un servis performansıyla hızını artıran Ankara ekibi, 15:19’dan sonra farkın kapanmasına izin vermedi ve bu bölümü de aynı skorla kazandı 22:25.

Üçüncü sete hızlı başlayan Halkbank 3:6 öne geçse de toparlanan FB Grundig rakibini yakaladı ve 10:8 üstünlüğü yakaladı. Ancak daha iyi servis atan konuk takım temposunu yükseltti ve oyunda dengeyi sağladı. Hakemlerin tartışmalı kararlarının damga vurduğu son bölümde tempoyu yükselten Halkbank skoru 16:21’e getirdikten sonra gevşemedi ve seti 20:25 alarak maçı 0-3 kazandı. Böylelikle Halkbank, liderliği yeniden ele geçirdi.

FENERBAHÇE GRUNDIG-HALKBANK: 0-3

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Bayram Dikmentepe, Ramazan Demiröz

FB Grundig: Miljkovic, Fonteles, Kemal, Arslan, Marshall, İbrahim, Serkan(L), Burak(L), Emin, Turgay

Halkbank: Kaziyski, Emre, Hüseyin, Juantorena, Resul, Tzourits, Nuri(L), Can, Burutay

Setler: 22-25, 22-25, 20-25

Süre: 74 dakika (25-25-24)


Haberi Paylaş

Comments are closed.