VakıfBank Final Four için sahada

Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank, Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 6’lı turunda Fransa’nın RC Cannes takımı ile karşılaşıyor. Serinin ilk maçında galibiyet arayan VakıfBank, rakibini mağlup ettiği takdirde Final Four yolunda avantaj elde edecek.

Avrupa’da yoluna namağlup devam eden VakıfBank, unvanını koruma yolunda CEV DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi play-off 6’lı turunda 6 Şubat 2014 günü RC Cannes ile karşılaşıyor.

2013-2014 sezonu Devler Ligi C Grubu’nda altı maçta altı galibiyet alan VakıfBank, Dinamo Bükreş, Gent Dames ve Atom Trefl’in önünde grubu namağlup lider tamamlamıştı. Grup maçları sonrası sarı siyahlılar, Azerbaycan’ın Igtisadchi Bakü ekibiyle oynadı. Igtisadchi Bakü’yü her iki maçta da geçmeyi başaran VakıfBank, Final Four öncesinde ise RC Cannes ile eşleşti. Serinin ilk maçında rakibiyle 6 Şubat 2014 tarihinde Burhan Felek’te karşılaşacak olan VakıfBank, ikinci maçı ise 12 Şubat 2014 Çarşamba günü deplasmanda oynayacak.

VakıfBank, turu geçtiği takdirde Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a yükselecek.

“Final Four’a kalmak için sahaya çıkacağız”
VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, “RC Cannes ile Final Four öncesi zorlu bir seri oynayacağız. Rakibimizin gücünü biliyoruz, bir önceki turda Galatasaray Daikin’e karşı oyunlarını izledik. Takım olarak bu karşılaşmaya hafta başından beri çok iyi hazırlanıyoruz. Her iki maçta da savaşıp Final Four’a kalmak için sahaya çıkacağız” diye konuştu.

“Evimizde kazanmak istiyoruz”
VakıfBank Takım Kaptanı Gözde Sonsırma ise, “Beş kupayla tamamladığımız 2013 yılının ardından bu yıl da sahaya en iyisini yansıtarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Son şampiyon unvanımızı korumak da en önemli amaçlarımızdan biri. Bizi bu amaca ulaştıracak Final Four için önümüzde iki maç var. Evimizde Cannes’a karşı kazanarak, deplasmanda sahaya avantajlı çıkmak istiyoruz” diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.