Genç Yeşilyurt, yedek Vakıfbank’a direnemedi

Naz Akyol haricindeki as oyuncularını dinlendirmeyi tercih eden Vakıfbank, Burhan Felek’te konuk ettiği Bakırköy Belediye Yeşilyurt’u set vermeden mağlup etti.

Sahaya beş yedek ve bir yabancı oyuncu ile çıkan Vakıfbank ilk teknik molaya herhangi bir zorluk yaşamadan ulaştı 8:4. Rakibinin karşısında psikolojik olarak ezilen Bakırköy Bld. Yeşilyurt, 19:12’de aldığı ikinci molaya kadar istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Bu andan itibaren her iki takım da ikili oyuncu değişiklikleri yaptı. Ancak bu değişikliklerden sadece konuk takım faydalandı ve farkı üçe kadar indirdi. (21:18) Tempoyu bir kez daha artıran son şampiyon, 24:19’u bulduysa da yaptığı basit hatalardan dolayı son noktayı bir türlü koyamadı ve genç Yeşilyurt dev rakibini iyice sıkıştırdı 24:23. Buna karşın son hücumda hata yapmayan Vakıfbank seti 25:23 kazandı.

İlk sette yaptığı basit hatalardan ders çıkaran sarı siyahlılar, fırtına gibi başladığı ikinci setin ilk arasına 8:2 önde girdi. Temposunu düşürmeyen Vakıfbank, ikinci kritik noktada farkı iyice artırdı (16:5) ve bir daha arkasına bakmadığı bu bölümü 25:9 alarak önceki set yaşadığı buhranı atlattı.

Üçüncü setin başında Vakıfbank’ın üst üste yaptığı basit hataları değerlendiren konuk takım, 3:6 öne geçmesine rağmen ilk zorunlu araya kadar rakibini durdurmayı başaramadı 8:7. Setin ortalarına kadar oyundan kopmayan Yeşilyurt (13:13), son anlara doğru rakibinin gücüne direnemedi ve bu set de Vakıfbank’ın üstünlüğüyle noktalandı 25:20.

Böylelikle Vakıfbank, üç puanı set kaybetmeden kazandı.

VakıfBank’ın karşılaşma boyunca en etkili oyuncuları Polen Uslupehlivan (13 sayı) ve Kübra Akman (11 sayı) oldu.

İstanbul derbisinde alınan galibiyet sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti,”Bizler için güzel bir maç oldu. İlk altı dışındaki oyuncularımızın ağırlıklı olduğu bir kadroyla oynadık. Hepsi de sahada en iyi şekilde mücadele etti ve sahadan galibiyetle ayrıldık ” diye konuştu.

VAKIFBANK-BAKIRKÖY BLD. YEŞİLYURT: 3-0

Salon: Burhan Felek Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Mehmet Gül

Vakıfbank: Güldeniz, Kübra, Naz, Nikolic, Melis, Polen, Gizem Ö.(L), Brakocevic, Çağla

Bakırköy Bld. Yeşilyurt: Richey, Ceren Ç, Seray, Liliom, Özgenur, Tuğçe, Simge(L), Ceren K, Merve, Şule

Setler: 25-23, 25-9, 25-20

Süre: 67 dakika (25-18-24)


Haberi Paylaş

Comments are closed.