Halkbank Erkek Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu Sabit Karaağaç, takım arkadaşlarının da neşe kaynağı oldu.
Sabit Karaağaç, yaptığı açıklamada, kendisine dedesinin isminin konulduğunu belirterek, sıklıkla takım arkadaşlarının “Sabit durmuyor” şakasıyla karşılaştığını anlattı.
Voleybola lise yıllarında başladığını, bir hakemin, “Seni gerçek voleybolcu yapalım” önerisinin ardından da profesyonelliğe adım attığını ifade eden Karaağaç, sağlık meslek lisesindeki beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle voleybola başladığını kaydederek, “Okullararası turnuvalarda, Türkiye Voleybol Federasyonu’nda görevli hakemlerden birinin dikkatini çekmişim. Seni gerçek voleybolcu yapalım dedi. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Kulübü’nde Mehmet Şekeryapan antrenörlüğünde çalışmalara başladım” dedi.
Sıçrama yüksekliğinin iyi olduğunu ve 1 yıl geçmeden Yıldız Milli Takım’a çağrıldığını belirten Karaağaç, şöyle devam etti:
“Önce Genç Milli Takımaa ardından da A Milli Takıma yükseldim. Bu arada, kulüp takımında para da kazanmaya başlamıştım. Voleybolun gelecekteki mesleğim olması konusunda umutlandım. Ama o ara ağır bir saatlık geçirdim ve voleybola 2 yıl ara vermek zorunda kaldım. Atlatınca, Bozkurt Belediye Spora gittim. Yeniden SSKya çağırdılar. İki sezon boyunca oynadıktan sonra, Halkbank ile kontrat imzaladım, 4 sezondur buradayım. Güzel günler geçirdik, şampiyonluklar yaşadık. Mutluyum.”
– “Okumuş çocuk Sabit”
Sabit Karaağaç, voleybolda hedefine emin adımlarla yürürken, diğer taraftan da eğitimini kesintisiz sürdürmeyi başaran az sayıda sporcudan biri olmayı başardı.
Eğitim durumunu anlatırken gözlerinin içi parlayan Karaağaç, “Söylemeliyim ki ailemde en az tahsil gören benim. O baskı, okullarla voleybolu birlikte götürmeme neden oldu” dedi.
Anadolu Lisesi sınavını kazanmasına karşın, boyunun uzunluğu ve voleybolu sevmesi nedeniyle sağlık meslek lisesini tercih ettiğini dile getiren Karaağaç, şunları söyledi:
“Çünkü boyum uzundu, voleybolu seviyordum, dersler daha hafif olacağından sağlık meslek lisesinin yolunu tuttum. Sağlık meslek lisesinden mezun olduktan sonra iki yıllık acil yardım teknikerliği okulunu bitirdim. Bu okuldan da mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandım ve oradan da mezun olmayı başardım. Üçüncü üniversite olarak da Anadolu Üniversitesine devam ediyorum ve bitirmeme az kaldı.”
– “Acil yardım teknikeri Sabit”
Voleyboldan hayatını kazanıp hem de okullar bitirerek başka meslekler de edinmesinin kendisini rahatlattığını ifade eden Sabit Karaağaç, “Sakatlık durumunda ikinci ve üçüncü mesleklerim hazır. Ankarada çok tanınmışözel bir hastandenin acil yardım servisinde, acil yardım teknikeri olarak 1,5 yıl çalıştım, deneyimliyim yani” diye konuştu.
– “Antrenör Sabit”
Yeni çıkan yasa gereği, doğrudan öğretmen olarak atanma hakları bululnuduğunu belirten Sabit Karaağaç, şu ifadeleri kullandı:
“Kaldı ki benim zaten formasyonum ve antrenörlük belgem var. Hayatın acımasız yanına karşı oldukça donanımlıyım. Ama kolay olmadı. Yoğun antrenman ve maç temposu içinde o yorgunlukla bir de okula gidip ders dinlemek zor oluyor. Fakat voleyboldan zaten kazanıyorum, okumasam da olur mantığı benim için geçersiz. Sporcuysanız iyi düşünmelisiniz, yarın ne olacağınız belli değil.”
Comments are closed.