Bursa Voleybol Antrenörleri Derneği’nden açıklama

Bursa Voleybol Hakem ve Gözlemciler Derneği’nden yapılan açıklamaya karşılık Bursa Voleybol Antrenörleri Derneği’nden bir açıklama geldi.

Yapılan açıklama şöyle:

Bursa Voleybol Hakemler ve Gözlemciler Derneği olarak yayınladığınız açıklamaları üzülerek okunmuş bulunmaktayız.

Sporcu yetiştirmek için gece gündüz zor şartlarda çalışıp emek harcayan ve onların haklarını savunmak adına mücadele veren antrenörlerin zaman zaman hakemlerin hatalı kararlarından dolayı canlarının yandığı gerçeği de unutulmamalıdır.

Bugüne kadar voleybolun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz, her konuda hoşgörüyle yaklaştığımız hakem arkadaşlarımız sahalarda kendilerini tek hakim gibi görmekte ve bundan dolayı yanlış vermiş oldukları kararların üstünü örtmek için göstermiş oldukları kartlar ile antrenörlerin tepkisini çekmektedirler.

Bu tür olumsuz hareketler saha dışına da yansıyarak, voleybolun vazgeçilmez iki tarafı olan antrenör ve hakemlerimizi ayrıştırmaktadır.

Bunların neticesi her iki camiaya da yararlı olmayacağı gibi zarar gören tarafın voleybol olacağı da unutulmamalıdır.

Hakem arkadaşlarımızın görevlerini ne şartlarda yaptıklarını en iyi bilenler antrenörlerdir. Dernekler adına açıklama yapılırken seçilecek üsluba dikkat edilmelidir. Her iki taraf da birbirlerini suçlayıcı ve yaralayıcı demeçlerden kaçınmalı, karşılıklı suçlamalarla bir yere varılamayacağını görmelidirler.

BURVAD
BURSA VOLEYBOL ANTRENÖRLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Bursa Voleybol Hakem ve Gözlemciler Derneği tarafından yapılan açıklama için tıklayınız…


Haberi Paylaş

Comments are closed.