Vakıfbank araya moralli giriyor

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi dörtlü finali öncesi son resmi karşılaşmasına ideal kadrosuyla çıkan Vakıfbank, Bursa Belediye’yi 3-0 yendi ve normal sezonun son haftasına lider girmeyi garantiledi.

Maçın başlangıcında birbirleriyle tartışmaya başlayan Vakıfbank antrenörü Giovanni Guidetti ile Bursa Belediye yardımcı antrenörü Şahin Çatma, kısa süreli bir duraksamaya neden olsa da gerginlik hakemin uyarısıyla son buldu.

Son şampiyona karşı dirençli bir oyun sergileyen konuk takım, ilk araya 7-8 önde girdi ve Hırvat smaçörü Mia Jerkov’un katkısıyla üstünlüğünü ikinci teknik molaya kadar sürdürdü 14-16. Ev sahibi, yaptığı basit hataları azaltarak öne geçmeyi başarsa da (19-18) Birgül Güler’in müthiş performansıyla oyundan kopmayan Bursa Belediye, skoru 23’te yeniden eşitledi ancak rakibinin tecrübeli oyuncularını durduramayınca ilk bölümü Vakıfbank kazandı 25-23.

İlk sette yaşadığı çalkantılardan ders çıkaran Vakıfbank, hızlı hücumlar ve yüksek bloklarla başladığı ikinci setin başında yakaladığı üstünlüğü set sonuna kadar sürdürdü. 6-2 öne geçtikten sonra bir daha arkasına bakmayan son şampiyon, 16-9 ile geçtiği ikinci zorunlu aranın ardından 25-12’de son noktayı koydu ve maçta durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sette de manzara değişmeyince, teknik molaları 8-3 ve 16-10 önde geçen ev sahibi takım, seti 25-13’te noktaladı ve maçı 3-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi dörtlü finali öncesi moral kazandı.

VAKIFBANK-BURSA BLD.: 3-0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erol Akbulut, Barış Sümen

Vakıfbank: Gözde, Bahar, Brakocevic, Costagrande, Fürst, Naz, Gizem K. (L), Gizem Ö.(L), Polen

Bursa Bld.: Tiemi, Jerkov, Pınar, Moreno, Birgül, Gözde, Aylin (L), Duygu, Selen, Merve

Setler: 25-23, 25-12, 25-13

Süre: 70 dakika (28-20-22)


Haberi Paylaş

Comments are closed.