Fenerbahçe rövanşta da galip

İlk devre oynanan ve yarıda kalan maçın rövanşı niteliğindeki derbiyi Fenerbahçe 3-1 kazandı. Sarı lacivertliler aldığı 3 puan sonrası ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Fenerbahçeli taraftarlar maçın başlamasına az bir süre kala rakibine ağır küfürler edince baş hakem Bayram Dikmentepe, sarı lacivertli takıma birinci uyarıyı maç başlamadan yaptı.

Maça iyi başlayan konuk Galatasaray Daikin, 0:3’ten sonra gelen Aneta Havlickova hücumlarını durduramadı ve ilk araya sarı lacivertliler önde girdi (8:6). Lo Bianco’nun etkili servislerine karşı etkili hücum kuramayarak basit hatalar yapan Fenerbahçe, rakibinin farkı açmaya başlaması üzerine 8:11’de mola aldı. Bu andan itibaren Koreli yıldızı Yeon Koung Kim’in müthiş performansı ve Fernanda Garay’ın servisleriyle rakibini sürklase eden Fenerbahçe ilk bölümü farklı kazandı 25:18.

İkinci setin başında rakip hücumları file üzerinde iyi durduran ev sahibi takım, 4:1 öne geçtikten sonra ikinci teknik molada üstünlüğünü pekiştirdi 16:11. Ancak oyuncu değişiklikleri ile oyuna tutunan Cimbom, rakibinin yaptığı çok sayıda basit hatayı da değerlendirdi ve sarı lacivertlileri 21’de yakaladı. Oyuna sonradan giren Gamze Alikaya’nın etkili servislerini hücumlarıyla tamamlayan Neriman Özsoy, sarı kırmızılılar adına görevi tamamlayan isim oldu 23:25.

Önceki setin kopyası gibi başlayan üçüncü bölümde Fenerbahçe ilk teknik molaya 8:3 ile girdi. Temposunu yitirmeden farkı koruyan sarı lacivertliler, 16:10 önde geçtiği ikinci aranın ardından önceki sette yaptığı basit hataları tekrarlamadı ve sonuca çabuk ulaştı 25:15.

Tribündeki binlerce taraftarıyla bütünleşerek dördüncü sete de hızlı başlayan Fenerbahçe, file kurduğu yüksek bloklarla 10:7 öne geçtikten sonra ritmini kaybetmedi ve ikinci arada farkı daha artırdı 16:10. Bir ara konsantrasyonunu yitiren sarı lacivertliler karşısında farkı azaltan GS Daikin (16:13), Çek yıldız Aneta Havlickova’yı durdurmayı başaramadı ve sarı lacivertliler yeniden hızlandı. Seti 25:17 kazanan sarı kanarya, maçı da 3-1 önde bitirdi ve üç puanın sahibi oldu.

FENERBAHÇE – GS DAIKIN: 3-1

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Bayram Dikmentepe, Emre Özkür

Fenerbahçe: Eda, Elif Ö., Garay, Gökçen, Havlickova, Kim, Merve(L), Elif B., Seda, Nilay

GS Daikin: Rabadzhieva, Sinem, Lo Bianco, Neriman, Ergül, Kimura, Nihan(L), Gamze, Nursevil

Setler: 25-18, 23-25, 25-15, 25-17

Süre: 100 dakika (24-30-22-24)


Haberi Paylaş

Comments are closed.