Vakıfbank gözünü kupaya dikti

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın tecrübeli oyuncuların Gizem Karadayı, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’inde şampiyonluk için şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Gizem Karadayı, Azerbaycan’ın Bakü kentinde 15-16 Mart’ta gerçekleştirilecek organizasyonda kendileriyle birlikte evsahibi Rabita Bakü, Eczacıbaşı VitrA ile Rusya’dan Dinamo Kazan takımlarının mücadele edeceğini hatırlatarak, “Şampiyonluk için şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde son yıllarda önemli başarılar kazandıklarını anımsatan milli voleybolcu, şunları kaydetti:

“Gerçekten son 3-4 sene içinde Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi dereceler elde ettik. İyi maçlar çıkartıyoruz. Bu yıl da şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Çok iyi antrenman yaparak, mental olarak da iyi hazırlanıyoruz. Orada 4 tane çok iyi takım olacak. Ülkemizden de iki takımın olması çok güzel ve gurur verici. Bu takımlar içinde olmak benim için de çok güzel bir duygu. Çok güzel maçlar olacağına inanıyorum. İyi hazırlanan, takım oyununu ortaya koyan ekibin derecesi daha yüksek olacaktır.”

Gizem Karadayı, hedeflerinin üst üste ikinci şampiyonluğu kazanmak olduğunu dile getirerek, “Önce önümüzdeki yarı final maçını düşünmeliyiz. VakıfBank olarak adım adım düşünüyoruz. Önce yarı final, orayı geçtikten sonra da şampiyonluğu düşüneceğiz. Yarı finalde karşılaşacağımız Eczacıbaşı VitrA çok iyi bir takım. Biz uzun zamandır aynı kadroyla oynuyoruz. Onların yeni oyuncuları da var. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, takım oyununu ortaya koymaya çalışacağız. İyi oynadıktan sonra başaramayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.

Takım olarak geldikleri seviyenin uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu anlatan tecrübeli oyuncu, “Geldiğimiz seviye 1-2 yılda olan bir şey değil. Bu 5-6 yıllık bir çalışmanın ürünü. Burada antrenörün de etkisi var. Bir sürü oyuncu gelip gitti ve en uyumlular bir arada kaldı. Takım için uyum çok önemli. Bir oyuncu bile uyumsuzluk gösterse, takımı bozabilir. Şu anda takım içinde uyum çok iyi, her şey güzel gidiyor” değerlendirmesinde bulundu.

– Brakocevic: “Elimizden geleni yapacağız”
VakıfBank’ın başarılı Sırp oyuncusu Jovana Brakocevic, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Üst üste iki sezon Dörtlü Final oynayan takımın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Sırp oyuncu, yarı finalde karşılaşacakları Eczacıbaşı VitrA maçının zorlu geçeceğini belirterek, “Zor bir maç olacak, güçlü ve iyi oyunculara sahip bir takıma karşı oynayacağız. Hep birlikte takım halinde oynadıklarında çok güçlü bir ekip oluyorlar. Sahada elimizden geleni yapacağız. Tabii ki böyle maçlarda sonuç ne olur bilinmez ama kazanmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Jovana Brakocevic, 73 maçlık galibiyet serilerinin Fenerbahçe yenilgisiyle sona ermesiyle ilgili olarak, “Açıkçası serideki galibiyetlerimizi hiç saymadım. Siz söyleyene kadar elde ettiğimiz başarıları ve kazandığımız maç sayısını hesaplamamıştım. Fenerbahçe de güçlü ve iyi voleybol oynayan bir takım. Böyle bir başarıya ulaştığımız için mutluyum. Kazanmaktan asla yorulmayacağız. Başarılı olmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nin dünyanın en iyi ligi olduğunu dile getiren başarılı voleybolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yapılan büyük yatırımlarla en iyi yabancı oyuncuların Türkiye’ye gelmesi sağlandı. Bu sayede de Türk voleybolunun seviyesi yükseldi. Türk oyuncular da gerçekten çok başarılı. Yetenekli bireysel oyunculara sahip harika bir milli takımınız var. Türkiye liginde oynayan tüm oyuncular kaliteli. Biz de VakıfBank olarak çok çalışıyoruz. Antrenmanlarda yorulduğumuzda dahi daha fazla çalışmak için kendimizi zorluyoruz. Başarının anahtarı da bu. Asla mazeret üretmiyoruz. Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesine başarılı ve istekli oyunculara sahip bir takımın parçası olmaktan çok mutluyum.”


Haberi Paylaş

Comments are closed.