VakıfBank favori olduğunu göstermek istiyor

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti, hafta sonu Azerbaycan’da oynanacak DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’inde favori olduklarını sahada göstermeleri gerektiğini söyledi.

Dörtlü Final karşılaşmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Guidetti, medyada şampiyonluğun en önemli favorisi olarak kendilerinden bahsedildiğini kaydederek, “Bu, tabii ki geçen sene kupayı bizim kazanmamızdan kaynaklı bir durum. Dörtlü Final’de favori biziz ama bunu sahada kazanarak göstermeliyiz. Biz, en iyi şekilde çalışıp, en iyi şekilde oynayıp, favori olduğumuz göstermek istiyoruz. Bu durum sadece konuşulan değil, sahada gösterilmesi gereken bir şey” diye konuştu.

Bir diğer Türk ekibi Eczacıbaşı VitrA ile Dörtlü Final’in ilk maçınıyapacak olmalarına değinen İtalyan teknik adam, şu ifadeleri kullandı: “Eczacıbaşı VitrA maçı bizim için çok zor olacak. Ligde her ne kadar sık karşılaşsak da Avrupa’da farklı oynuyorlar. Çok sayıda yabancı oyuncuları var. Oyuncularını nasıl kullanacaklarını da biz bilmiyoruz. Daha farklı bir şekilde de sahneye çıkacaklardır. Bunların hepsine birer çözüm bulmamız gerekiyor. Bireysel olarak çok iyi oyunculara sahipler, takım olarak da iyi oynuyorlar. Sahada ne olacağını Bakü’de görebileceğiz.”

“Erken final demek için gerçekten çok erken”
Eczacıbaşı VitrA ile oynayacakları ilk maçın erken final olarak nitelendirilmesiyle ilgili olarak Guidetti, “Sonuçta biz Eczacıbaşı VitrA’yı yensek bile diğer eşleşmeden Rabita Bakü veya Dinamo Kazan gelecek. Erken final demek için gerçekten çok erken. Diğer rakipler de çok çok güçlüler. O maçlar da en az Eczacıbaşı VitrA maçı kadar zorlu geçecektir” ifadelerini kullandı.

Guidetti, 73 maçlık galibiyet serilerini Fenerbahçe karşısında yitirmeleri hakkında ise, “Bu yenilgiden çok fazla şey çıkardığımızı düşünüyorum. Kazanırken görmediğiniz noktaları, kaybederken görebiliyorsunuz. Takımım o maçtan sonra dersler çıkardı ve daha iyi oynamaya başladı” diyerek sözlerini tamamladı.

Koç: “Şampiyonluk bir alışkanlık”
VakıfBank Genel Menajeri Başak Koç, Dörtlü Final öncesi iddialı konuşarak, “Şampiyonluk bir alışkanlık. Bu alışkanlığı sağlamış bir takımımız var” dedi. Dörtlü Final’de Avrupa’nın en iyi takımlarını bulunduğunun altını çizen Başak Koç, “Karşımızdaki rakipler de çok güçlü. Özellikle ilk gün oynayacağımız Eczacıbaşı VitrA’nın da her zaman hedefi şampiyon olacaktır. Bugüne kadar yaptığımız maçlarda ne kadar galip gelmiş olsak da o maç farklı bir havada geçecek. Tabii ki hedef şampiyonluk ve çalışmalar bu hedefe göre yapılıyor. Umut ederiz ki bir kupayla Bakü’den döneriz” şeklinde görüş belirtti.

Koç, VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA karşılaşmasının erken final olarak adlandırılması hakkında, “Türkiye ligini seviyesi çok yüksek olduğu için Türk takımlarının oynayacağı her maç aslında erken final olarak gözlemleniyor. Eczacıbaşı gibi 50 senenin üzerinde geçmişi olan bir kulübün nasıl çalıştığını da biliyoruz. Rakibe saygı duyarak, elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı. Dörtlü Final’deki diğer takımlar ev sahibi Rabita Bakü ile Dinamo Kazan’ın da ciddi rakipler olduğunu anlatan Koç, “Azerbaycan’da her zaman ev sahibi ekip daha avantajlıdır. Çizgi hakemleri de kritik rol oynayabilir. Bunu söylemek istemem ama oradaki hakemler birçok kritik maçta olaylara farklı yaklaşıp, farklı sonuçların alınmasına neden olabiliyor. Herkesin fair-play çerçevesinde mücadele etmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Başak Koç, Fenerbahçe karşısında 73 maçlık galibiyet serilerini kaybetmelerine de olumlu tarafından baktıklarını aktararak, “Bazen takımların biraz sarsılması gerekir. Bu mağlubiyet belki de takıma iyi geldi diyebiliriz. Başarı varken eksikleri görmek bazen daha zor olabilir. Arada da böyle kazalar olabilir” değerlendirmesinde bulundu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.