Dörtlü Finaller’in basın toplantısı düzenlendi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de cumartesi günü başlayacak ve iki gün sürecek DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final maçları öncesinde antrenörler ve takım kaptanları basının karşısına çıktı.

Bakü Park Inn Hotel’de düzenlenen basın toplantısına Vakıfbank Antrenörü Giovanni Guidetti ve takım kaptanı Gözde Sonsırma, Eczacıbaşı VitrA çalıştırıcısı Lorenzo Micelli ve takım kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, Dinamo Kazan Antrenörü Rishat Gilyazutdinov ve kaptan Maria Borodakova, evsahibi Rabita Bakü Antrenörü Eldar Yusubov ve takım kaptanı Sanja Staroviç katıldı.

VakıfBank, bir kez daha şampiyon olmak istiyor
CEV Şampiyonları Ligi kupasını geçen yıl da müzesine götüren VakıfBank’ın İtalyan çalıştırıcısı Giovanni Guidetti toplantıda yaptığı konuşmada, Bakü’de bulunmaktan ve Dörtlü Final oynayacak olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

VakıfBank Kaptanı Gözde Sonsırma ise Dörtlü Finale kalan tüm takımları kutladığını ifade ederek, “Tüm maçlar çok zorlu geçecek. Umarım sakatlıksız ve başarılı bir turnuva olur” dedi.

Bir gazetecinin, “Geçen sezon tüm oyunları kazandınız fakat bu sezon biri Fenerbahçe maçı olmak üzere iki maçınızı kaybettiniz” şeklindeki değerlendirmesi üzerine görüş bildiren Sonsırma, “Tabii ki bir gün yenilecektik. O da Fenerbahçe’ye yenildik. Bundan daha normal bir şey olamaz. Yenilmezlik sonsuza kadar sürmeyecekti. Fakat bundan sonraki hedefimiz hiçbir zaman yenilmemek” diye konuştu.

Dörtlü Final’in ilk maçında Türk takımı Eczacıbaşı VitrA ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine konuşan Sonsırma, şunları kaydetti:

“Eczacıbaşı ile hem ülke hem de Şampiyonlar Ligi’nde uzun zamandır karşılaşıyoruz. Karşılıklı birbirimizin taktiğini çok iyi biliyoruz. Fakat yarın tek maçlık performans olacak. Finali kim daha çok isterse o kazanacak.”

“Türk voleybolu adına gurur duyuyoruz”
Eczacıbaşı VitrA’nın İtalyan antrenörü Lorenzo Micelli de Avrupa’nın en iyi dört takımının yarışacağı turnuvada bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek şampiyonluk için iddialı olduklarını söyledi.

Şampiyonlar Ligi’nde daha önce İtalyan takımlarının başarılı olduğunu hatırlatan Micelli, “Şimdi İtalyan takımlarının yerini Türk takımları alıyor. Avrupa voleybolunda doğuya doğru bir ilerleme var. Rus, Azerbaycan ve Türk takımları çok önemli başarılar elde ediyor. İtalyan kulüplerinin finale kalmamasında ülkede yaşanan ekonomik krizin de etkisi var” diye konuştu.

Takım kaptanı Esra Gümüş Kırıcı da toplantıda yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finaline kalan iki Türk takımından biri oldukları için mutlu olduklarını vurgulayarak, “Türk voleybolu adına gurur duyuyoruz” dedi.

İlk maçta geçen senenin şampiyonu VakıfBank ile karşılaşacaklarını hatırlatan Kırıcı, kendilerini zorlu bir maçın beklediğini fakat kupayı almakta çok istekli olduklarını vurguladı.

-Dinamo Kazan şampiyonlukta iddialı
Dinamo Kazan çalıştırıcısı Rişat Gilyazutdinov da Bakü’de Dörtlü Finaller’e katılmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek kupayı Rusya’ya götürmekte iddialı olduklarını vurguladı.

Geçen yıl Rabita Bakü takımına yenildiklerini hatırlatan Gilyazutdinov, “O geçen senede kaldı. Bu sene kupayı biz alacağız” dedi.

Takım kaptanı Mariya Borodakova ise zorlu ve güzel bir turnuva olacağını belirterek, Azerbaycan’da taraftar baskısıyla yüzleşeceklerini bildiklerini fakat buna hazırlıklı olduklarını söyledi.

Rabita Bakü, seyirci avantajını kullanarak kupanın Bakü’de kalmasını istiyor
Rabita Bakü’nün antrenörü Eldar Yusubov da seyirci avantajını da kullanarak kupanın Bakü’de kalmasını sağlayacaklarını kaydetti. Turnuvaya tam hazır olduklarını ifade eden Yusubov, “Bakü’de voleybol şöleni yaşanacak. Özgüvenimiz tam. Tüm Bakülüler’i bizi izlemeye ve destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Sanja Staroviç ise çok iyi motive olduklarını vurgulayarak, “Evimizde oynamanın avantajını kullanacağız. Takım eksiksiz olarak hazır. Rakiplerimiz de çok iyi fakat şampiyon biz olacağız” diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.