Rabita Bakü evinde şampiyonluk istiyor

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’ine ev sahipliği yapacak Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü, taraftarı önünde mutlu sona ulaşmaya çalışacak.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan organizasyonda taraftar desteğini arkasına alacak olan Rabita Bakü, ilk gün maçında Rusya temsilcisi Dinamo Kazan karşısında finale yükselmeye çalışacak.

Avrupa voleybolunun son dönemde adından söz ettiren kulüplerinden olan Azeri ekibini, uluslararası organizasyonlarda başarılı sonuçları bulunuyor.

“Devler Ligi”nde 2 kez final oynadı, VakıfBank’ı geçemedi DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 2 kez Dörtlü Final’e kalan Rabita Bakü, ikisinde de final maçı oynamayı başardı. İlk kez 2011 yılında Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dörtlü Final’de yer alan ve finale yükselen Azerbaycan temsilcisi, finalde VakıfBank’a mağlup olurken, 2012 yılında bir kez daha İstanbul’da yapılan Dörtlü Final’de de final maçına çıkan Rabita Bakü, bir kez daha şampiyonluk kupasını VakıfBank’a kaptırdı. Rabita Bakü, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda ise 2011 yılında final maçında VakıfBank’ı yenerek mutlu sona ulaşırken, bu kulvarda 2012 yılında ise ikinci sırayı elde etti. A Grubu’nu lider bitirdi Azerbaycan temsilcisi, Omichka (Rusya), Dresdner (Almanya) ve Beziers Volley (Fransa) ekipleriyle birlikte yer aldığı A Grubu’nu 16 puanla lider tamamladı.

Dörtlü Final’in ev sahipliğini üstlenmesi nedeniyle play-off etaplarına dahil olmayan Rabita Bakü, direkt olarak son 4 takım arasına kaldı. Kadrosunda yerli oyuncu yok İtalyan teknik adam Angiolino Frigoni idaresindeki Rabita Bakü ekibinin kadrosunda hiç yerli oyuncu bulunmaması dikkati çekiyor.

Çoğunluğunu ABD’li oyuncuların oluşturduğu kadroda şu isimler yer alıyor: Katarzyna Skorupa (Polonya), Rachel Rourke (Avustralya), Natasa Krsmanovic (Sırbistan), TeTori Dixon (ABD), Kayla Banwarth (ABD), Aurea Cruz (Porto Riko), Brenda Castillo (Dominik Cumhuriyeti), Gina Mancuso (ABD), Brittnee Cooper (ABD), Cursty Jackson (ABD), Nootsara Tomkom (Tayland), Sanja Starovic (Sırbistan), Rosanna Giel Ramos (Küba), Katarzyna Ewa Skowronska-Dolata (Polonya), Dora Horvath (Macaristan), Foluke Akinradevo (ABD).


Haberi Paylaş

Comments are closed.