Eczacıbaşı VitrA bir ilkin peşinde

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yarın başlayıp iki gün sürecek olan Dörtlü Final’deki ilk maçını bir diğer Türk temsilcisi ve son şampiyon VakıfBank’a karşı oynayacak Eczacıbaşı VitrA, daha önce 6 kez katılmasına karşın mutlu sona ulaşamadığı organizasyonda bu kez şeytanın bacağını kırmaya çalışacak.

Avrupa voleybolunun kadınlarda 1 numaralı kupalı olan Şampiyonlar Ligi’nde son 4 takım arasına 4 yıl aradan sonra kalmayı başaran Eczacıbaşı Vitra, hedefi için zorlu rakiplerle karşılaşacak.

“Devler Ligi” Dörtlü Final’inde
7. kez Eczacıbaşı VitrA, yarın Bakü’de tarihindeki 7. Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’ine çıkacak. Tarihinde daha önce 6 kez “Devler Ligi” Dörtlü Final’i oynayan Eczacıbaşı VitrA, hiç şampiyonluk elde edemedi. Bu kulvardaki en iyi derecesini ilk kez katıldığı 1980 yılı organizasyonunda yapan ekip, finalde Çekoslavakya temsilcisi Ruda Hvezda Prag’a kaybederek ikinci oldu.

Eczacıbaşı VitrA, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’lerinde 2000 yılında 3., 1984, 2001, 2002 ve 2009 yıllarında ise 4. sırada kendisine yer buldu.

Avrupa kupalarındaki tek şampiyonluğunu, 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası’nı kazanarak elde eden Eczacıbaşı Vitra, bir Avrupa kupası kaldıran ilk voleybol takımı olma unvanını da elde etti. Eczacıbaşı Vitra, 1993 yılında CEV Kupası’nı 2., 2005 yılında da Top Teams Kupası’nı 3. olarak tamamladı.

Yenilgisiz Dörtlü Final’de Eczacıbaşı VitrA, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’ine kadar gelen süreçte hiç maç kaybetmedi. Cannes (Fransa), Agel (Çek Cumhuriyeti) ve Schweriner (Almanya) takımlarıyla birlikte yer aldığı D Grubu’nu 18 puanla lider tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, bu müsabakalarda yalnızca 1 set yitirdi. 12’li play-off etabında Polonya’nın Atom Trefl ekibini 3-0 ve 3-1, 6’lı play-off etabında ise Rusya’nın Omichka takımını 3-1 ve 3-0’lık maçlarla saf dışı bırakan Eczacıbaşı VitrA, oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Kadro
Son 4 sezonda İtalyan antrenör Lorenzo Micelli yönetiminde çalışan Eczacıbaşı VitrA’nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor. Senna Jogunica Usic (Hırvatistan), Gülden Kuzubaşıoğlu (L), Andressa Picussa (Brezilya), Asuman Karakoyun, Büşra Cansu, Denise Hanke (Almanya), Buse Kayacan, Esra Gümüş Kırıcı, Seyma Ercan, Helena Havelkova (Çek Cumhuriyeti), Neslihan Demir, Maja Poljak (Hırvatistan).


Haberi Paylaş

Comments are closed.