VakıfBank, yeniden kupanın peşinde

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final maçlarına yarından itibaren iki gün süreyle Azerbaycan’ın başkenti Bakü ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, organizasyonun en büyük favorisi VakıfBank olarak gösteriliyor.

Avrupa voleybolunun kulüpler bazında bir numaralı kupasını 2011 ve 2013 yıllarında kazanan VakıfBank, son şampiyon unvanıyla Bakü’de yerini alarak çok önemli maçlar oynayacak.

Dörtlü Final’deki ilk maçını bir diğer Türk temsilcisi Eczacıbaşı VitrA’yla yarın oynayacak VakıfBank, müzesinde bir çok uluslararası şampiyonluk kupasını barındırıyor ve koleksiyonuna bir yenisini daha eklemek için mücadele verecek.

Avrupa kupalarının en başarılı Türk ekibi VakıfBank, bugüne kadar elde ettiği başarılarda Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor. Tarihinde, 2 kez Şampiyonlar Ligi, birer kez de Top Teams Kupası ve Challenge Kupası şampiyonlukları kazanan VakıfBank, geride kalan sezonda FIVB Dünya Kulüpler şampiyonu da olarak dünyanın zirvesine çıktı.

Şampiyonlar Ligi’nde 2011 yılının şampiyonu olan ve bu kulvarda kupa kaldıran ilk Türk ekibi olarak tarihe geçen VakıfBank, geride kalan sezonda bu başarısını bir kez daha tekrarladı. Daha önce bu kulvarda 1998 ve 1999 yıllarında Avrupa ikincisi olan ekip, 2006 yılıda ise 4. sırada kendisine yer bulmuştu.

Top Teams Kupası’nda 2004 yılında, Challenge Kupası’nda ise 2008 yılında adını zirveye yazdıran VakıfBank, CEV Kupası’nda ise 1991, 1992 ve 2000 yıllarında üçüncülük elde etti.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı geçen sezon kazanma başarısı gösteren VakıfBank, 2011 yılında da bu organizasyonu 2. olarak bitirmeyi başardı.

Dörtlü Final’e namağlup geldi
VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde son 4 takım arasına na mağlup bir şekilde kaldı. Atom Trefl (Polonya), Dinamo Romprest (Romanya) ve Gent Dames (Belçika) ekipleriyle birlikte yer aldığı C Grubu’nu 18 puanla lider tamamlayan ve maçlarında yalnızca 1 set kaybeden VakıfBank, 12’li play-off etabında Azerbaycan’ın İgdisadchi Bakü takımını her iki maçta da 3-0, 6’lı play-off etabında ise Fransa’nın Cannes ekibini her iki maçta da 3-1 mağlup ederek Dörtlü Final’e kaldı.

Kadro
Başarılı İtalyan çalıştırıcısı Giovanni Guidetti yönetiminde 6. sezonunu geçiren VakıfBank’ın kadrosunda şu isimler yer alıyor: Hatice Gizem Örge (L), Gözde Sonsırma, Gizem Karadayı (L), Sıla Çalışkan, Kübra Akman, Jovana Brakocevic (Sırbistan), Ayşe Melis Gürkaynak, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Bahar Toksoy Guidetti, Jelena Nikolic (Sırbistan), Christiane Fürst (Almanya), Çağla Akın, Polen Uslupehlivan, Naz Aydemir Akyol, Carolina Del Pilar Costagrande (İtalya).


Haberi Paylaş

Comments are closed.