VakıfBank Eczacı’nın hayallerini yıktı

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi final four’un ilk maçında VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA’yı bir kez daha yenerek finale yükseldi.

Unvanını Bakü’de de korumak isteyen VakıfBank zaman zaman zorlanla da finale çıkmayı başardı.

İki takımın da kontrollü başladığı maçta ilk teknik molaya 8-7 VakıfBank önde girerken, mola dönüşü Eczacıbaşı VitrA ağırlığını hissettirmeye başladı. Daha iyi servis atıp, az hata ile oynayan Eczacıbaşı VitrA ikinci teknik molayı 14-16 önde geçti. Setin sonunda kontrolü tamamen eline geçiren turuncu-beyazlılar bu seti 25-19 alarak maçta durumu 1-0 yaptı.

İkinci sete de çok iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. İlk setin aksine mola dönüşü toparlanan VakıfBank pasörü Naz’ın sakatlanmasına rağmen genç Çağla’nın iyi yönettiği sette fark yaratmaya başladı. İkinci teknik molayı 16-13 önde geçen sarı-siyahlılar bu seti 25-19 alarak setleri eşitledi.

Üçüncü set daha dengeli geçti. İlk teknik molaya VakıfBank, ikinci teknik molaya birer sayı farkla Eczacıbaşı VitrA önde girdi. İkinci teknik mola sonrası hücumda etkili olan ve yaptığı bloklarla rakibini durduran Eczacıbaşı VitrA 22-19 öne geçti. Bu sayıdan sonra etkili servisleriyle Eczacıbaşı VitrA’yı oyundan düşüren VakıfBank rakibini hata yapmaya zorladı. Set 25-22 ile sarı-siyahlıların oldu.

Dördüncü seti baştan sona üstün oynayan VakıfBank ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı da 16-12 önde tamamladı. Eczacıbaşı VitrA oyundan düşünce rahatlayan VakıfBank, seti 25-17 alarak maçtan 3-1 galip ayrıldı.

VAKIFBANK-ECZACIBAŞI VİTRA: 3-1

Salon: Crystal Hall Bakü

Hakemler: Piotr Dudek (POL), Heike Kraft (GER)

VakıfBank: Gözde, Bahar, brakocevic, Costagrande, Furst, Naz, Gizem (L), Melis, Çağla, Güldeniz, Polen

Eczacıbaşı VitrA: Andressa, Neslihan, Senna, Poljak, Asuman, Esra, Gülden (L), Havelkova, Büşra, Şeyma

Setler: 19-25, 25-19, 25-22, 25-17

Süre: 116 dakika (27-29-32-28)


Haberi Paylaş

Comments are closed.