Eczacıbaşı VitrA dördüncülükte kaldı

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi 4’lü finalinin üçüncülük maçında Eczacıbaşı VitrA ev sahibi Rabita Bakü ile karşı karşıya geldi.

Dün yarı finalde VakıBank ile karşılaşan ve rakibine 3-1 mağlup olan Eczacıbaşı VitrA, Rabita Bakü’ye de 3-0 mağlup oldu ve dördüncülükle yetindi.

Maça iyi başlayan Rabita Bakü iyi servis attığı bölümlerde kolay hücum yaparak sayılar buldu. Poljak’ın servis turunda toparlanan Eczacıbaşı VitrA bloklarda etkinliğini arttırınca teknik molaya rakibinin 2 sayı arkasında girdi. İkinci teknik mola da 16-14 Rabıta Bakü’nün üstünlüğünde geçildi. Tomkom’un pas dağılımını iyi yaptığı seti 25-21 Rabita Bakü kazandı.

İlk seti kaybeden Eczacıbaşı VitrA, ikinci sette de oyuna bir türlü adapte olamadı. İlk teknik mola 8-2 Rabita Bakü lehine geçilirken, mola dönüşü ev sahibi takım hızlı hücumlarla farkı açmaya devam etti. Cruz ve Skowronska ikilisi ile sayılar üreten Rabita Bakü ikinci teknik molayı 16-7 önde tamamladı ve seti 25-12 farklı kazandı.

Üçüncü sete maçta kalabilmek ve kürsüde kendine yer edinebilmek için asılan Eczacıbaşı VitrA iyi mücadele etmesine rağmen sete ve maça tutunamadı. 16-16’da rakibini yakaladıktan sonra büyük bir mücadele veren fakat basit hatalara engel olamayan turuncu beyazlılar seti 27-25 maçı da 3-0 kaybetti.

RABITA BAKÜ-ECZACIBAŞI VİTRA

Salon: Crystal Hall Bakü

Hakemler: Heike Kraft (GER), Piotr Dudek (POL)

Rabita Bakü: Tomkom, Skowronska, Krsmanovic, Rourke, Cruz, Dixon, Castillo (L), Banwarth, Starovic

Eczacıbaşı VitrA: Picussa, Neslihan, Havelkova, Poljak, Asuman, Esra, Günden (L), Şeyma, Hanke, Usic, Büşra

Setler: 25-21, 25-12, 27-25

Süre: 76 dakika (24-23-29)


Haberi Paylaş

Comments are closed.