VakıfBank üzdü

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi finalinde VakıfBank, Rusya temsilcisi Dinamo Kazan karşısında beklentiden uzak bir oyun sergileyince rakibine 3-0 yenildi.

Daha önce 2011 ve 2013 yılında bu kupayı müzesine götüren VakıfBank unvanını korumak için Bakü’deydi. Maça çok iyi bir giriş yapan temsilcimiz 3-0’lık bir seri yakaladı ama akabinde Dinamo Kazan 5-0’lık bir seri ile geri dönüş yaptı. İlk teknik mola 8-7 Rus temsilcisinin üstünlüğü ile geçilirken, toparlanan VakıfBank Costagrande ve Gözde ile sayılar buldu. İkinci teknik molaya 16-12 VakıfBank önde girdi. 16-16’dan sonra sete ağırlığını koymaya başlayan Dinamo Kazan seti 25-23 aldı.

İkinci sete çok üstün bir Dinamo Kazan vardı. İyi servis atan ve VakıfBank’ı oyundan düşüren Dinamo Kazan Larson ve Gamova ile sayılar kazandığı sette ilk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya da 16-7 önde girdi. VakıfBank’ı hataya zorlayan ve bunu da başaran Rus temsilcisi seti 25-11 kazandı ve setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü seti kazanmaktan başka çaresi olmayan ve bu yüzden daha dikkatli olan VakıfBank karşısında Dinamo Kazan çok daha istekli ve çok daha istikrarlıydı. Çok iyi servis atan ve VakıfBank’ın bütün oyun sistemini kilitleyen Dinamo Kazan Gamova ile sayılar kazandı. İlk teknik molayı 8-6 önde geçen Dinamo Kazan ikinci teknik molayı da 16-14 önde geçti.Vakıfbank’ın geri dönüşüne izin vermeyen Dinamo seti 25-23 maçı da 3-0 kazandı. Maç sonrası final gününün en iyi oyuncuları ödül alırken, Naz Aydemir Akyol’a da fair-play ödülü verildi. Naz’a fair play ödülü verilmesinin sebebi dünkü sakatlıktan sonra bugün sahada özveri ile mücadele etmesi olarak gösterildi.

DINAMA KAZAN-VAKIFBANK: 3-0

Salon: Crystal Hall Bakü

Hakemler: M. Rodriguez (ESP), K. Zahorcova (CZE)

Dinamo Kazan: Borodakova, Del Core, Gamova, Moroz, Larson, Startseva,
Ulanova (L), Malkova, Voronkova,

VakıfBank: Naz, Gözde, Bahar, Brakocevic, Costagrande, Furst, Gizem (L), Polen, Güldeniz, Çağla, Nikolic, Melis

Setler: 25-23, 25-11, 25-23

Süre: 80 dakika (30-21-29)


Haberi Paylaş

Comments are closed.