Osmancıklı Sultanlar 3.Lig’de

Çorum’un Osmancık ilçesinde 2010 yılında kurulan İsmail Burak Derindere Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol takımı bölgesel ligdeki ikinci sezonunda ilçe tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 3. Lige çıktı.

Geçen sezon alt yapıdan yetişen sporcularıyla bölgesel ligde mücadele eden İBD Gençlik Spor bu sezon 3. Lig hedefiyle sezona başladı. Takımın tecrübe eksiğini gidermek adına transfer çalışmalarına başlayan kulüp Ankara Eğitim Sanat Spor Kulübünden Aysun Ersöz, Kazan Belediyespor Kulübünden Buket Öztürk, Hitit Üniversitesi Spor kulübünden Tuğçe Yılmaz ve Pursaklar Voleybol İhtisas Spor Kulübünden Ayşe Gökçe Caka’yı kadrosuna kattı.

Bölgesel Ligde sezona 27.Grupta Tokatta Amasya Atatürk Lisesi, Sivas Gazi Lisesi ve Giresun Bulancak Karadenizspor ile karşılaşan İBD Gençlik Spor rakiplerine set vermeden final grubuna yükseldi. Final grubu ilk maçında Tokat Gençlik Sporu 3-1 ile geçen İBD Gençlik Spor ikinci gün Samsun Spor Lisesini, son günde Rize Gençlik Spor Kulübünü 3-0’lık skorlarla mağlup ederek ilçe tarihinin profesyonel liglerde mücadele edecek ilk takımı oldu.

Kulüp Voleybol Antrenörü Ümit Gökgöz sözlerine ilçe tarihine geçen sporcularını kutlayarak başladı. Kulüp olarak sezon başında koydukları hedefi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ümit Gökgöz takıma katılan sporculardan maksimum verimi aldıklarını söyledi. Bu transferlerin takıma kazandırılmasında büyük pay sahibi olan başta kulüp başkanı İsmail Burak Derindere kulüp yöneticileri Özcan Göbel, Muharrem Atagün, Hakan Okutan, Ömer Bacak ve Yasin Derindere’ye teşekkür eden Ümit Gökgöz 3. Ligde ilk sezonlarında izleyenlere zevk veren bir takım olmak istediklerini ifade etti.

Kulüp başkanı İsmail Burak Derindere takımının gösterdiği üstün performansla Osmancığın profesyonel liglerde mücadele eden ilk takımı olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek teknik ekip ve sporcularına teşekkür etti. Osmancık adına bir çok ilki gerçekleştirdiklerini gerçekleştirmeye de devam edeceklerini söyleyen İsmail Burak Derindere 3. Ligde ilk sezonlarında başarılı olmak istediklerini ifade etti. Osmancıkta geçen sezon oynadıkları bölgesel lig maçlarında tüm Osmancık kamuoyundan büyük destek aldıklarını belirten Derindere 3. Ligde bu desteğin artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

 

Haberi Paylaş

Comments are closed.