Hollandalı pasörden Türk voleyboluna övgü

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi takımlarından Ziraat Bankası’nın Hollandalı pasörü Nimir Abdel Aziz, “Türkiye ligi Avrupa’nın sayılı ligleri arasında yer alıyor” dedi.
Sezon başında geldiği Ziraat Bankası’nda sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren Nimir, yaptığı açıklamada, Türk voleyboluna övgüler yağdırdı.

Hollanda Milli Takımı’nda da oynayan Nimir, Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki başarı grafiğinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ligi Avrupa’nın sayılı ligleri arasında yer alıyor. Bu yüzden Türkiye’ye gelmeden önce izlenimlerin her zaman olumluydu ve şu an da bu düşüncelerim değişmedi” diye konuştu.

Hollandalı genç oyun kurucu, Türkiye’nin aynı zamanda güzel ve güvenilir bir ülke olduğuna işaret ederek, “Gerek voleybol, gerekse de yaşama olanakları konusunda Türkiye harika bir ülke” değerlendirmesinde bulundu.

Ziraat Bankası’ndaki arkadaşlık ortamına da değinen Nimir, şöyle devam etti:
“Öncelikle bütün arkadaşlarım çok iyi ve karakterli insanlar. Antrenman dışında takım arkadaşlarımla çok iyi ilişkilerimiz var. Antrenmanlarımız çok neşeli geçiyor. Maç içinde, antrenmanda olsun birbirimize inancımız ve güvenimiz tam. Bu güven ortamı da çok iyi bir arkadaşlık ortamının temelini oluşturuyor. Çünkü her arkadaşlığın temeli güven ve inanmaktır. Ziraat Bankası’na gelerek en doğru kararı aldığımı düşünüyorum. Profesyonel bir kulüp ve her şey voleybol etrafında dönüyor.”

En iyi vakit geçirdiği arkadaşı
Nimir, vatandaşı ve takım arkadaşı Robert Horstink ile aynı dili konuştukları için sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. Robert ile üç sezon önce de birlikte oynama fırsatı bulduğunu anlatan Nimir, “Çok iyi anlaşıyoruz. Önceden de birbirimizi tanıyorduk. Şu an onunla yine aynı takımda oynadığım için mutluyum. Robert takımda en iyi vakit geçirdiğim arkadaşım. Tabii diğer takım arkadaşlarımla da vakit geçirmekten hoşlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Dinlenmeyi tercih ediyor
Nimir, vaktinin büyük bir bölümünün antrenmanlar ve maçlarda geçtiğine dikkati çekerek, boş vakitlerinde daha çok dinlenmeyi tercih ettiğini belirtti. Bunun dışında alışveriş merkezine ve sinemaya gittiğini ifade eden Hollandalı voleybolcu, playstation oynamayı da çok sevdiğini dile getirdi.

Türk yemeklerini “harika” olarak tanımlayan Nimir, “Tam damak zevkimi karşılayan tatlar var. Tüm yemekler güzel ama tek bir isim vermek gerekirse de tercihimi kebaptan yana kullanırım” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.