Bursa Belediye’yi yenen Galatasaray Daikin, seriyi üçüncü maça taşıdı

Acıbadem Kadınlar Ligi play off ilk tur ikinci maçında Galatasaray Daikin, Bursa Belediye’yi Burhan Felek Voleybol Salonu’nda ağırladı. Maçı 3-1 kazanan Cimbom, seriyi üçüncü maça taşıdı.

Yarı finale çıkan takımı belirleyecek maç, Pazar günü 17.00’de oynanacak.

Karşılıklı sayılarla geçilen ilk bölüm sonunda GS Daikin ilk teknik molaya 8:7 önde girse de 9:9’dan sonra temposunu yükselten Bursa Belediye, bir anda farkı açtı (10:13) ve ev sahibi takım mola aldı. Mola sonrası yavaşlamayan konuk ekip, 12:16 önde geçtiği ikinci zorunlu aranın ardından sarı kırmızılıların yaptığı çok sayıda manşet ve servis hatasını iyi değerlendirdi ve farkın kapanmasına izin vermedi. GS Daikin rakibine oyuncu değişiklikleriyle cevap vermeye çalışsa da Bursa Belediye bu bölümü rahat kazandı 19:25.

İkinci sete mükemmel başlayan Bursa temsilcisi, took 3:7 öne geçtikten sonra sarı kırmızılı blokları geçmekte zorlandı ve GS Daikin sayı farkını an be an kapadı. Rakibini 10’da yakalayan Cimbom, ikinci teknik molayı 16:12 önde geçtikten sonra gevşemedi ve Donriana Rabadzhieva’nın liderliğinde bu seti 25:21 kazanarak durumu eşitledi.

Ev sahibinin domine ettiği üçüncü setin ilk bölümü 6:3 geçilir iken Bursa Belediye yaptığı atakla rakibini 8’de yakaladı. Yaptığı etkili hücumlarla oyunda üstünlüğü yeniden ele geçiren sarı kırmızılı takım, 16:12 ile geçilen ikinci aranın ardından rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve bu bölümü 25:19 alarak setlerde durumu 2-1’e getirdi.

Seriyi üçüncü maça taşımak için fazla istekli olan Cimbom, başından sonuna domine ettiği dördüncü sette ilk arayı 8:5 ile geçtikten sonra bir daha arkasına bakmadı. Farkı gittikçe açan GS Daikin, ikinci teknik arayı 16:9, seti de 25:14 noktaladı ve maçı 3-1 kazanarak yarı final şansını sürdürdü.

GALATASARAY DAIKIN–BURSA BELEDİYE: 3-1

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Mehmet Gül

Galatasaray Daikin: Montano, Rabadzhieva, Sinem, Lo Bianco, Neriman, Ergül, Nihan(L), Gamze, Nursevil, Aslı, Bihter

Bursa Belediye: Tiemi, Jerkov, Merve, Moreno, Birgül, Gözde, Aylin(L), Duygu, Selen

Setler: 19-25, 25-21, 25-19, 25-14

Süre: 99 dakika (24-28-24-23)


Haberi Paylaş

Comments are closed.