Günün ikinci derbisinin galibi VakıfBank

Teledünya Süper Kupa Bayanlar 4’lü finalinde günün ikinci derbisi Eczacıbaşı VitrA ile VakıfBank arasında oynandı.

Maçı VakıfBank 3-0 alarak ikinci günü lider tamamladı.

Maça iyi giriş yapan VakıfBank 3-0 öne geçti ardından ilk teknik molayı 8-2 ile tamamladı. Mola sonrası sayı almaya devam eden VakıfBank ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi. Costagrande ile etkili olan VakıfBank karşısında hücumları daha akıllı kullanmaya başlayan Eczacıbaşı VitrA farkı 4 sayıya çekmeyi başarsa da bloklarda üstünlük kuran sarı-siyahlılar seti 25-19 kazandı.

İkinci set karşılıklı sayılarla başlarken VakıfBank teknik mola gelmeden oyuna ağırlığını koydu. İlk teknik mola 8-5 VakıfBank üstünlüğü ile geçilirken Eczacıbaşı VitrA oyundan düşmeye başladı. VakıfBank’ın servislerine karşı hata yapan dönen topları öldürmekte zorlanan Eczacıbaşı VitrA ikinci teknik molayı 6 sayı geride tamamladı. (10-16) Mola sonrası yeniden toparlanan ve defans yapmaya başlayan Eczacıbaşı VitrA farkı 1 sayıya kadar düşürdü. (21-22) VakıfBank rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve seti 25-22 alarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete çok iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA 3-0 seri yakaladı ardından 6-1 öne geçti ama VakıfBank çabuk toparlandı ve üst üste sayılar kazandı. Teknik molaya 2 sayı farkla önde giren Eczacıbaşı VitrA oyunu bırakmadı. Bir ara 14-10 öne geçen turuncu-beyazlılar basit hata yapınca fırsatları iyi değerlendiren rakibi 15-15’te eşitliği yakaladı. İkinci teknik molaya 16-15 önde giren Eczacıbaşı VitrA karşısında VakıfBank 19-18 öne geçti. Eczacıbaşı VitrA Senna ile sayı bulurken VakıfBank’ın basit hatası turuncu-beyazlıları 20-19 öne geçirdi. Neslihan’ın etkili servisi farkı 2’ye çıkarırken ikinci servisi filede kaldı. (21-20) VakıfBank Brakovic’in sayısı ile skoru 21-21 yaptı. Maya Poljak bloğu ile VakıfBank’a geçit vermedi. (22-21) Brakocevic takımı adına sayıları bir kez daha eşitledi. Asuman file hatası yapınca da sarı-siyahlılar 1 sayı öne geçti. Poljak’ın hücum sayısı ile sete yeniden denge geldi. Son iki sayının sahibi Brakocevic takımına maç sayı şansını getirdi ama Senna seti 26’ya uzatan sayıyı kazandı. Furst ile sayı alan VakıfBank ikinci kez mac sayısı kullandı. İyi defans yapmasına rağmen Vakıfbank’ta kaptan Gözde topu auta vurdu. Furst takımının üçüncü maç sayısı için sayı kazanırken,Costagrande maçın skorunu belirledi. (25-27)

ECZACIBAŞI VİTRA-VAKIFBANK: 0-3

Salon: İzmir Atatürk

Hakemler: Onur Hoşnut, Tayfun Şener

Eczacıbaşı VitrA: Esra, Buşra, Neslihan, Senna, Poljak, Asuman, Gülden (L), Şeyma, Helena

VakıfBank: Gözde, Bahar, Brakocevic, Costagrande, Furst, Naz, Gizem (L), Çağla, Kübra, Güldeniz

Setler: 19-25, 22-25, 25-27

Süre: 79 dakika (24-25-30)


Haberi Paylaş

Comments are closed.