2013-2014 voleybol sezonunun ardından

Voleybolda 2013-2014 sezonu, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Play-Off Final serisinde oynanan dördüncü ve son karşılaşmanın ardından tamamlandı.

Final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe’yi üçüncü kez mağlup eden VakıfBank, 2013-2014 voleybol sezonu Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı ve toplamda yedinci kez şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Fenerbahçe ise ikinci sırayı aldı.

Acıbadem Bayanlar Ligi’nde oynanan Baraj Etabı müsabakalarının ardından; Halkbank ve Ereğli Belediyesi takımları 2. Lig’e düşerken, İdman Ocağı ve Nilüfer Belediyesi takımları yeni sezonda Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde oynamaya hak kazandı.

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nde ise şampiyonluğu, Play-Off Final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Grundig’i üçüncü kez mağlup eden Halkbank kazandı. Alınan bu sonucun ardından Halkbank, altıncı kez şampiyonluk kupasının sahibi oldu. 2013-2014 voleybol sezonu Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nin ikincisi ise Fenerbahçe Grundig oldu.

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi Baraj Etabı’nda oynanan maçların ardından 2.Lig’e düşen Çankaya Belediyesi Anka ve Belediye Plevne takımlarının yerini ise 2014-2015 voleybol sezonunda Şahinbey Belediyesi ile Beşiktaş takımları alacak.

2. Lig; düşenler ve yükselenler
Bayanlar 2. Ligi’nin yeni takımları Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeni Hendek Spor ve Yeşilbayramiç oldu. Bayanlarda; Pamuk Spor ise 3. Lig’e düştü. Ayrıca, Anemon Hotel sezon ortasında çekildi ve düştü.

Erkeklerde ise 2. Lig’e yükselen takımlar; Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Afyonkarahisar Belediyesi ve Trabzon Spor oldu. Kula Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Genç Kafkas takımları ise 3. Lig’e düştü.

Teledünya Süper Kupa
2013-2014 sezonu Bayanlar ve Erkekler Teledünya Kupası, oynanan Dörtlü Final karşılaşmalarının ardından sahiplerini buldu. Bayanlarda kupayı kaldıran VakıfBank olurken, erkeklerde şampiyonluğu Halkbank kazandı.

Plaj voleybolu
2013-2014 sezonu TVF Erkekler Profesyonel Plaj Voleybolu Ligi’nde erkeklerde şampiyon Halkbank, ikinci ise Altınyurt oldu. Halkbank, finalde oynanan iki mücadeleyi de 2-0’lık sonuçla kazandı.


Haberi Paylaş

Comments are closed.