CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası başladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde, Antalya’da düzenlenen 2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nın ikinci ayağı, bugün (7 Mayıs) Kremlin Palace Hotel’in Plaj Voleybolu Arena’sında oynanan eleme maçları ile başladı. Eleme maçlarının ilk turunda Türkiye’den 3 bayan ve 3 erkek plaj voleybolu takımımız mücadele etti.

Takımlarımızın ilk tur karşılaşmalarından aldıkları sonuçlar şu şekilde; Bayanlar:
Ceren Atila-Resmiye Çakmak – Merve Aktaş-Sibel Küçük: 3-1 (15-10, 11-15, 18-16, 15-8)
Sera Erisek-Selin Toy – Joy Stubbe-Julia Wouters(Hollanda): 0-3 (5-15, 15-17, 6-15)

Erkekler:
Kemal Şah-Devrim Alibaba – Jake Sheaf-Chris Gregory (İngiltere): 2-3 (15-8, 13-15, 15-10, 11-15, 7-9)
Pierre Basset-Jeremy Ullmann (Fransa) – Emir Kavuzlu-Tayga Baltacıoğlu: 3-0 (15-10, 15-10, 15-10)
Mert Kurt-Sefa Urlu – Martin Tichy-Martin David (Çek Cumhuriyeti): 0-3 (14-16, 5-15, 11-15)

Alınan bu sonuçların ardından, Ceren Atila ve Resmiye Çakmak ikilisi bir üst tura yükselirken, diğer takımlarımız turnuvaya veda etti. Milli ikilimiz Ceren ve Resmiye ise 2. Tur’da Hollandalı ikili Joy Stubbe ve Julia Wouters ile karşılaştı. Hollandalı ikiliye 6-15, 11-15 ve 10-15’lik setlerle 3-0 mağlup olan ikilimiz, turnuvaya 2. Tur’da veda etti.

Maçlardan sonra takımlarımız hakkında yorumda bulunan Plaj Voleybolu Milli Takım Antrenörümüz Carlos Galletti (Alemão), “Çok yeni bir takımız. Rakiplerimiz kış aylarında da hazırlıklarını sürdürdüğü için daha antrenmanlı olarak bu turnuvada yer alıyorlar. Biz de bu doğrultuda hazırlık yapmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımlarımızın her geçen gün daya iyiye giderek, daha hazır hale geleceklerine inanıyorum. Bugün ellerinden geleni yaptılar ancak biraz tecrübe eksikleri var. Bu tecrübeyi de böyle uluslararası turnuvalarda yer alarak kapatacaklar” şeklinde konuştu.

Yarın (8 Mayıs) başlayacak olan ana tablo maçları ile ilgili de görüş belirten Alemão, “Ana tablo maçları bizim için gerçekten zor olacak. Orada oynayacak oyuncular yıllardır bu tür turnuvalara katılıyorlar ve çok üst düzey oyuncular. Benim oyuncularım, olabilecek en üst düzeyde antrenman yaparak bu şampiyonaya hazırlandı. Ellerinden geleni yapacaklarını biliyorum ve yarınki ana tablo maçlarında oynayacak oyuncularıma başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

2014 CEV Satellite Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nda eleme maçları bugün oynanan diğer maçlar ile tamamlandı ve 8 bayan ile 8 erkek takım ana tablo maçlarına katılmaya hak kazandı. Şampiyona kapsamında yarın ana tablo maçları oynanacak olup, 32 erkek ve 32 bayan takım olmak üzere toplam 64 takım mücadele edecek. Saat 07.30’da oynanmaya başlanacak ana tablo maçlarında Türkiye’den 4 erkek ve 4 bayan plaj voleybolu takımı mücadele edecek.

Ana Tablo karşılaşmalarında mücadele edecek ikililerimiz şu şekilde; Bayanlar:
1. Esra Betül Çetin – Selin Yurtsever
2. Burcu Atasoy – İzolda Körfez
3. Meliha İsmailoğlu – Bahanur Şahin
4. Merve Nezir – Irmak Keskin

Erkekler
1. Murat Giginoğlu – Selçuk Şekerci
2. Engin Özbek – Ersin Durgut
3. Sakıp Karalı – İsmail Dericioğlu
4. Sencer Ürer – Anıl Durgut

Milli ikililerimizin karşılaşma programı akşam düzenlenecek olan teknik toplantının ardından belli olacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.