Kızların Şampiyonu Yaşar Üniversitesi

Ünilig Voleybol Bayanlarda günün Yaşar Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi şampiyonluk için ter döktü.

Ünilig Bayanlar Voleybol Play-Off finalinde, İzmir temsilcisi Yaşar Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi karşı karşıya geldi. 9 Mayıs Cuma, saat 17.30’da başlayan maç, 100. Yıl Spor Salonu’nda, altın madalyanın sahibini belirlemek için oynandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk teknik molasına Yaşar Üniversitesi 8-5 önde girdi. Oyuna ağırlığını koyan Yaşar Üniversitesi ikinci teknik mola öncesinde 16-8’lik avantaj yakaladı. Skor farkını koruyan İzmir ekibi ilk seti 25-20’lik skorla önde tamamladı, 1-0.

İkinci sete daha istekli başlayan Kocaeli Üniversitesi, birinci teknik molaya 8-4 önde girdi. Kocaeli Üniversitesi iyi savunma yaparak, avantajını ikinci teknik molaya 16-12’lik skorla taşıdı. Set sonuna doğru etkili oyunuyla farkı kapatan Yaşar Üniversitesi 24-24 ile beraberliği yakaladı ve uzatmalarla seti 28-26 önde kapattı, 2-0.

Üçüncü sete hızlı başlayan taraf Yaşar Üniversitesi oldu, ilk teknik molaya 8-2’lik üstünlükle girdi. Oyuna ağırlığını iyice koyan İzmir temsilcisi, ikinci teknik molaya 16-5’lik farklı bir skorla girdi. Farkın azalmasına izin vermeyen Yaşar Üniversitesi 25-11‘lik skorla, setlerde durumu 3-0’a getirdi.

Bu sonuçla play-offlarda bir set bile kaybetmeyen Yaşar Üniversitesi 2013-2014 Ünilig Bayanlar Voleybol şampiyonu oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Yaşar Üniversitesi’nden Yağmur Aydemir seçildi.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Yaşar Üniversitesi Antrenörü İlker Alkan, çok zorlu bir gruptan play-Off’lara kaldıklarını, geçen senenin şampiyonunu yenerek buraya geldiklerini ve bunun da ne kadar güçlü olduklarını kanıtlar nitelikte olduğunu belirtti. Play-Offlar’da finale kadar çok zorlanmadıklarını, final maçında daha iyi oynayabileceklerini ama yine de istedikleri skoru aldıklarını vurgulayan Alkan, tüm oyuncuların, Yaşar Üniversitesi çalışanlarının, rektörün, herkesin emeğine sağlık, diye konuştu.


Haberi Paylaş

Comments are closed.