Robin’den özel açıklamalar

VakıfBank ile sözleşme imzalayan Hollandalı oyuncu Robin de Kruijf, ilk röportajını resmi web sitesine verdi.

Robin de Kruijf’ın açıklamaları şöyle:

VB: İlk olarak ülkemize ve VakıfBank’a hoş geldin. Yeni bir ülkede, yeni bir şehirde ve takımdasın. Şu anda neler hissediyorsun?

RK: Yeni bir kültürle, yeni bir dille tanışacağım için gerçekten heyecanlıyım. Şu anda burada bulunmak, VakıfBank ile sözleşme imzalamak da heyecanımı mutlulukla birleştiriyor.

VB: Sana pek çok transfer teklifinin bulunduğunu biliyoruz. VakıfBank’ı tercih etmendeki sebepler nelerdi?

RK: Bana göre VakıfBank dünyanın en iyi takımlarından biri. Oldukça bir antrenör ve oyuncu kadrosuna sahipler. Giovanni Guidetti hakkında da çok olumlu şeyler duydum. Ligde özellikle İstanbul’da çok iyi takımlar olduğunu da biliyorum. VakıfBank gibi bir takımın beni kadrosuna dahil etmek istemesi de beni ayrıca gururlandırdı. Ben de kariyerim için en doğru yerin burası olduğuna karar verdim.

VB: Burada 15 numaralı formayı giyeceksin. Bunun özel bir sebebi var mı?

RK: Geçen yıl İspanya’da trajik bir şekilde hayatını kaybeden arkadaşım Ingrid Visser 15 numaralı formayı giyerdi. Onun anısını yaşatmak adına ben de VakıfBank’ta bu numarayı tercih ettim.

VB: VakıfBank, sürekli olarak finallerde yer alan bir takım. Böyle bir takımda forma giyecek olmak nasıl bir duygu? Bu takıma neler katabileceğini düşünüyorsun ve beklentilerin neler?

RK: VakıfBank, dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu ispatlamış durumda. Benim için buradaki tek beklenti, en iyi olduğumuzu bu yıl da dünyaya göstermek olacaktır. Bu amaca katkı sağlamayı çok istiyorum. Geçtiğimiz sezon İtalya’da final oynama tecrübesi edindim. Takımım Piacenza ile İtalya’daki tüm kupaları kazanmayı başarmıştık.

VB: Hollanda, Almanya ve son olarak İtalya liginde mücadele ettin. Türkiye Ligi için düşüncelerin nelerdir? Türkiye Ligi ile o ülkeleri kıyaslayabilir misin?

RK: Hollanda Ligi ile burayı kıyaslamam mümkün değil. Orada iyi bir lig olduğunu söyleyemem. Almanya ise benim için bir sonraki adımı atabilmek adına önemli bir seçimdi. Orada çok şey öğrendim. Ancak İtalya Ligi ise Türkiye Ligi ile kıyaslanabilecek bir yer. Oradaki takımlar, oynanan voleybol ve lig profesyonelliğin en üst seviyelerinde. Burada önümüzdeki sezon neler yaşanacağını bugünden kestiremiyorum ancak Eczacıbaşı, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi önemli rakiplerimiz olduğunu biliyorum. Onlar da kesinlikle dünyanın önemli takımları arasında yer alıyor. Bu ekipler de şu anda İtalya’daki pek çok takımdan daha iyi seviyede yer alıyor.

VB: Sen aynı zamanda Hollanda Milli Takımı’nında görev yapıyorsun. Uluslararası arenada da Türkiye ile karşı karşıya geliyorsunuz. Türk Milli Takımı’ndaki oyuncular ve genel olarak takım için neler söyleyebilirsin?

RK: Türk Milli Takımı pek çok artısı bulunan, Neslihan, Naz ve burada MVP seçilen Gözde gibi çok önemli isimlere sahip olan bir ekip. Bu takıma karşı sahada yer almak, onlarla birlikte voleybol oynamak beni ve arkadaşlarımı her zaman mutu etmiştir. Bu duyguyu her takıma karşı yaşamak mümkün olmuyor.

VB: Yaklaşık 20.000 çalışanı ve 7.000 emeklisi olan büyük VakıfBank ailesine ve taraftarına neler söylemek istersin?

RK: VakıfBank forması giymek benim için oldukça gurur verici. VakıfBank’a bana güvendiği ve bu harika takımın, ailenin bir parçası olma şansı verdiği için çok teşekkür ederim. Bu takım için elimden gelen her şeyi vereceğimden emin olabilirler.


Haberi Paylaş

Comments are closed.