Voleybolun yeni markası Adana Beyzaspor

2011 Yılında kurulmasına rağmen aynı yıl bölgesel liğden 3.lige, ikinci yılında 3.ligden 2.lige yükselme başarısı gösteren Adana Beyzaspor bu başarısının tesadüf olmadığını yeni sezonda da gösterdi. 2013/2014 sezonunda hiçbir kurumun desteğini almadan kendi imkanlarıyla Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi B grubunda mücadele eden Adana Beyzaspor ligde başarılı maçlar oynayarak ligde yeni bir takım olmasına rağmen 12 takımın bulunduğu grupta 6.sırada yer alarak spor kamuoyunun dikkatini çekmeyi başararak voleybolun yeni markası olarak adından söz ettirdi.

Play-off gruplarına katılan 4 takımdan 3.ünü yenme başarısı gösteren son haftalarda şansız bir şekilde playofa şansını kaybeden Adana Beyzaspor’da hedef yeni sezonda Adana’nın takımı olarak Adana’nın desteğini alarak Süper lige çıkmak.

Takım kaptanı Ömer Bozdoğan yaptığı açıklamada, 2011 yılında mütevazi bir şekilde bölgesel ligde başladıklarını, kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekerek 2.lige yükseldiklerini, bu yıl 12 takımın bulunduğu 2.lig B grubunda ses getiren bir takım olmalarına rağmen şansız bir şekilde son haftalarda play-off oynama şansını kaçırmalarına rağmen başarılı olduklarını belirtti. Bozdoğan bu zamana kadar mütevazi imkanlarla bu başarıyı elde ettiklerini, gerekli desteğin verilmesi halinde gelecek yıl süper lige çıkmak için mücadele edebilecek bir takım oluşturulabileceğini ifade etti. Bozdoğan, takımın kurulmasından bu yana her türlü desteği vererek takımın bu güne gelmesinde büyük emeği geçen özellikle Beyza Piliç’e, Hamza Çalışkan’a, Özel Algomed Hastanesine, Dr.Arif Akgül ve Dr.Fahreddin Emre’ye teşekkür etti.

Antrenör Yusuf Kenan Kök yaptığı açıklamada; kurulduğu 2011 yılından bu yana takımın başında olduğunu, kısa sürede her yıl bir üst lige çıkarak 2.lige çıktıklarını, bu yılda 2.ligde ses getiren bir takım haline geldiklerini, son haftalarda play-offa kalma şansını kaçırdıklarını kaydederek, “İlk yıl olmasına rağmen 12 takım arasında ligi 6. sırada bitirdik. Adana’nın takımı olarak gerekli desteğin verilmesi halinde gelecek yıl süper lige çıkmak için mücadele edeceğiz” dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.