CEV Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri’nin teknik toplantısı yapıldı

Türkiye’nin ev sahipliğinde 15-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek 2014 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri’nin teknik toplantısı bugün (14 Mayıs) Antalya’daki Grida City Oteli’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya CEV Turnuva Sorumlusu Erik Schmidt, CEV Hakem Delegesi Bert van der Heul, Turnuva Direktörü Oğuz Değirmenci ve CEV Sağlık Delegesi Sergio Cameli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erik Schmidt, Soma’daki linyit madeninde yaşanan patlama ve yangında hayatını kaybeden 200’ün üzerindeki maden işçisini ve Türkiye’de ilan edilen ulusal yası belirterek; turnuva takviminde değişikliğe gidildiğini açıkladı.

Buna göre, yarın başlaması planlanan organizasyonun ilk gününde maçlar oynanamayacak.

16 Mayıs Cuma ve 17 Mayıs Cumartesi günlerinde daha yoğun bir takvimle oynanacak grup ve eleme karşılaşmalarının ardından Gençlik Olimpiyat Oyunları’na gidecek altı bayan ve altı erkek takımı belli olacak.

Schmidt’in bilgilendirme konuşmasının sonrasında sözü alan Oğuz Değirmenci, Türkiye Voleybol Federasyonu adına hayatlarını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi. Çok sayıda genç ve önemli sporcuya Antalya’da ev sahipliği yapacakları için mutlu olduklarını söyleyen Oğuz Değirmenci, tüm sporculara başarılar diledi.

Turnuvada görev alacak hakemlerle ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Bert van der Heul, daha sonra uygulanacak ceza yaptırımları ve kurallar hakkında hatırlatmalar yaptı ve sporcular ile antrenörlerden gelen soruları yanıtladı. Sergio Cameli ise oyuncuların sağlıklarını korumaları için güneşin etkilerine ve yeterli sıvı alımına dikkat çekerken, kariyerleri için önemli bir adım atmak üzere olan sporcuları anti-doping kurallarına uymaları hakkında uyardı.

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimi ve turnuva ile ilgili verilen bilgiler sonrasında teknik toplantı sona erdi.

İlk gün oynanacak maçların ertelendiği 2014 CEV Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri Finalleri’nde 16 Mayıs’ta grup karşılaşmaları ve bir eleme turu oynanacak. 17 Mayıs’ta oynanacak maçların ardından altı erkek ve altı bayan takımı, 16-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing kentinde düzenlenecek 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.