Beykent ve Bahçeşehir şampiyon

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Kayseri’de düzenlediği 11. Türkiye KOÇ FEST Üniversite Spor Oyunları Voleybol Erkek ve Bayanlar Şampiyonası bugün yapılan final karşılaşmaları ile sona erdi.

Erkeklerde Gazi Üniversitesi’ni 3-2 mağlup eden Beykent Üniversitesi Şampiyon oldu. Gazi Üniversitesi 11 yıl sonra şampiyonluğu Beykent Üniversitesi’ne kaptırdı. Şampiyonayı ikinci sırada tamamladı. Üçüncülük karşılaşmasında ise İstanbul Aydın Üniversitesi Celal Bayar Üniversitesi’ni 3-2 mağlup etti. Şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi de dördüncü oldu.

Bayanlarda ise Bahçeşehir Üniversitesi, Gazi Üniversitesi’ni 3-0 mağlup etti. Şampiyonayı birinci sırada tamamladı. Gazi Üniversitesi de ikinci sırada yer aldı. Üçüncülük karşılaşmasında ise Haliç Üniversitesi maça çıkmadı. Bilgi Üniversitesi hükmen galip geldi. Şampiyonayı da üçüncü sırada tamamladı.

Erkekler A Grubu’nda üçüncü olan Anadolu Üniversitesi ligde kalırken, Marmara Üniversitesi 1. Lige düştü. B Grubu’nda da Kocaeli Üniversitesi üçüncü olup ligde kaldı. Dördüncü olan Dumlupınar Üniversitesi lige veda etti.

Bayanlar A Grubunda ise İstanbul Aydın Üniversitesi üçüncü olup ligde kalırken, dördüncü olan Marmara Üniversitesi 1. Lige düştü. B Grubu’nda da Celal Bayar Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı ve Ligde kaldı. Dördüncü sırada yer alan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi lige veda eden üniversite oldu. Dereceye giren takımlara madalya ve kupaları törenle verildi.

Erkekler yarı final ve final karşılaşmalarını Beykent Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Süslü ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil İbrahim Duru da izledi. Okullarının şampiyon olmasından çok mutlu olduklarını belirten Süslü ve Duru, “ Başta Teknik Direktörümüz Barış Sümen olmak üzere bütün sporcularımızı kutluyoruz. Biz yönetici olarak, hocamızın isteklerini eksiksiz yerine getirdik. Onlarda takım olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptılar. Güçlü takımlar arasından sıyrılarak şampiyon oldular. Şimdi sıra Avrupa Şampiyonası’nda.Oradan da iyi bir derece ile döneceklerine inanıyorum” şeklinde konuştular.

İlk kez katıldıkları KOÇ FEST Voleybol Süper Lig Şampiyonasına katıldıklarını belirten Beykent Üniversitesi Teknik Direktörü Barış Sümen,” Şampiyonluk kolay olmadı. Öncelikle şampiyonluk için mücadele veren sporcularımı yürekten kutluyorum. Büyük bir özveriyle mücadele ettiler ve kazandılar. Bu arada Voleybol Federasyon Başkanı Özkan Mutlu Beye de teşekkür ediyorum. Kampta bulunan milli takımdaki sporcularıma izin verdiler. Ayrıca Genel Sekreterimiz Murat Süslü ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız her zaman maddi ve manevi yanımızda oldular. Yarı final ve final maçlarımızda da bizi yalnız bırakmadılar. Onlardan aldığımız destek ve moral ile maçımızı kazandık Okul rektörümüz başta olmak üzere kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAYAN VE ERKEKLERDE MAÇ SONUÇLARI:

18 MAYIS 2014 PAZAR:

BAYANLAR:

3-4’LÜK MAÇI: Haliç Ünv.- Bilgi Ünv.: 0-3 HÜKMEN

FİNAL MAÇI: Gazi Ünv.- Bahçeşehir Ünv.: 0-3

ERKEKLER:

3-4’LÜK MAÇI: Celal Bayar Ünv.- İst. Aydın Ünv.:2-3

FİNAL MAÇI: Beykent Ünv.-Gazi Ünv: 3-2

TAKIM SIRALAMASI:

ERKEKLER:

1-İstanbul BeykentÜniversitesi

2-Ankara Gazi Üniversitesi

3-İstanbul Aydın Üniversitesi

4-Celal Bayar Üniversitesi

BAYANLAR:

1-İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi

2-Ankara Gazi Üniversitesi

3-İstanbul Bilgi Üniversitesi

4-İstanbul Haliç Üniversitesi.

Haber: Tayyar Sümen


Haberi Paylaş

Comments are closed.