‘İlk kez İstanbul dışında oynayacağım’

Fenerbahçe’den Bursa Büyükşehir Belediyespor’a transfer olan İpek Soroğlu, “İlk kez İstanbul dışında bir takımda mücadele edeceğim. Bursa Büyükşehir Belediyespor’u tercih etmemin en büyük nedeni; iddialı ve iki yıl gibi kısa bir sürede iyi yerlere gelen bir takım olması” dedi.

Soroğlu, yeni takımının, gelecek sezon ligin ilk 4 takımı arasına girmesi için mücadele edeceğini söyledi.

İstanbul’da ligin iddialı takımlarında yetiştiğini, Galatasaray, Beşiktaş ve Vakıfbank formalarıyla da oynadığını belirten Soroğlu, şöyle devam etti: “İlk kez İstanbul dışında bir takımda mücadele edeceğim. Bursa Büyükşehir Belediyespor’u tercih etmemin en büyük nedeni; iddialı ve iki yıl gibi kısa bir sürede iyi yerlere gelen bir takım olması. Bir de son iki sezon takım kaptanı olarak görev yapan, geçtiğimiz sezon yanına gelerek kaldığım ve buradaki ortamı ve çalışmaları izlediğim yakın arkadaşım Pınar Cankarpusat’ın etkisi oldu. Büyükşehir Belediyespor’un bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı.

Soroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyespor’un gelecek sezon Avrupa’da da mücadele edecek olmasının, kendilerine daha çok tecrübe sağlayacağını dile getirdi. Altyapı sahibi, her zaman gelişmeye açık ve sporun ön planda olduğu bir kente geldiğini vurgulayan Soroğlu, şunları kaydetti: “Tecrübelerimi genç oyunculara aktarıp takımın başarısı için mücadele edeceğim. İddialı bir ekip oluşturuluyor. Avrupa’da final oynayıp ligde ilk 4’te olmak için ekip olarak mücadele edeceğiz. Bursa, diğer takımlarda oynadığımız zaman hep ‘zorlu deplasman’ olarak görülürdü. Burada spora ilgi büyük. Voleybolda iki takımın ligde mücadele etmesi, diğer liglerde de takımların mücadele etmesi, bunun göstergesi. Bir de branşa ait bir salonun olması, olaya daha iyi yaklaşım kazandırıyor. Sporseverlerin bizi yeni sezonda da daha iyi ve centilmence destekleyip başarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Kulübün yönetim kurulu, antrenörü ve diğer yetkililerine teşekkür eden Soroğlu, ailesinin de Bursa’ya gelmekten çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.