Azerbaycan’ı mağlup ettik

A Bayan Milli Takımımızın Azerbaycan ile karşılaştığı 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu 3. Ayak karşılaşmalarının ilki, bugün (21 Haziran) Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynandı.

Milli Takımımız, mücadeleyi 25-11, 25-14 ve 25-18’lik setlerle 3-0 galip tamamladı.

A Bayan Milli Takımımız karşılaşmaya oldukça iyi bir giriş yaptı. Mücadelenin başında 4-0’lık bir seri yakalayan Millilerimiz, ilk teknik molada 8-2’lik bir üstünlük elde etti. File üzerinde iyi savunma yapan Milli Takımımız, 14-4’te farkı 10 sayıya çıkardı. İkinci teknik molaya 16-6 önde giren Milli Takımımız, kalan bölümde farkı daha da açtı ve 25-11’le 1-0 öne geçti.

Milli Takımımız, ikinci sette de daha iyi olan taraftı. Birinci teknik molaya 8-3 önde giren Millilerimiz, etkili hücumlarını sürdürerek ikinci teknik molaya 16-10 üstün girdi. Mola dönüşünde 4-0’lık bir seri yakalayan A Bayan Milli Takımımız, kalan bölümde rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve 25-14’le durumu 2-0’a getirdi.

Millilerimiz iyi oyununu üçüncü sette de sürdürdü. Oyunun hakimiyetini elinden bırakmayan Milli Takımımız, setin başında farkı açarak ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Etkili servislerle Azerbaycan savunmasını zorlayan Millilerimiz, ikinci teknik molada üstünlüğünü 16-9’a taşıdı. Rahat oyununu maç sonunda da devam ettiren A Bayan Milli Takımımız, seti 25-18; maçı da 3-0 kazanarak üçüncü galibiyetini aldı ve puanını dokuza yükseltti.

Karşılaşmanın ardından iyi bir performans gösterdikleri için mutlu olduğunu belirten A Bayan Milli Takım antrenörü Ferhat Akbaş, “Bu maç için çok sevinçliyim. Kazanmak tabi ki önemli ama biz iyi voleybol oynamak için çalıştık ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Yarınki maç çok zorlu geçecek. Aynı disiplinle yine iyi voleybol oynamak için elimizden geleni yapacağız. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kulandı.

Milli Takımımızın kaptanı Gözde Yılmaz ise “Bu karşılaşmada antrenörlerimizin verdiği taktikleri uygulayarak galibiyeti elde ettik. Azerbaycan oldukça güçlü bir takım, yarınki mücadele çok zorlu geçecek. Aynı disiplinle oynamamız lazım. Azerbaycan karşısında alacağımız iki galibiyet grupta liderliği elde etmemiz için son derece önemli. Salona gelip bizi destekleyen tüm seyircilere teşekkür ediyorum.” yorumunu yaptı.

A Milli Takımımız, Azerbaycan ile yarın (22 Haziran) Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda bir kez daha karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 18.00’de başlayacak.

Türkiye – Azerbaycan: 3-0

Salon: Cengiz Göllü Voleybol Salonu

Hakemler: Ivan Lazarevic (Sırbistan), Pavel Vasko (Slovakya)

Türkiye: Cansu (4), Kübra (14), Yeliz (12), Gözde (11), Özgenur (11), Ezgi (3), Gizem (L), Şeyma (-), Ceylan (-)

Azerbaycan: Makarenko (5), Matiasovska-Aghayeva (5), Abdulazimova (3), Gurbanova (4), Zhidkova (4), Nazarenko (3), Kiselyova (L), Aliyeva (-), Samadova (5), Habibova (-), Aynur Karimova (1)

Setler: 25-11, 25-14, 25-18

Süre: 65 dakika (19’, 24’, 22’)


Haberi Paylaş

Comments are closed.