Arığ: ‘Gençlere şans vereceğiz’

A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Ahmet Reşat Arığ, CEV Avrupa Ligi’nde artık prestij maçlarına çıkacaklarını belirterek, “Genç arkadaşlarımıza şans vererek deneyim kazandırmaya çalışacağız” dedi..

Arığ, yaptığı açıklamada, CEV Avrupa Ligi 4. ayağında yarın ve 28 Haziran Cumartesi günü karşılaşacakları Slovenya’nın grubun en güçlü takımlarından olduğunu söyledi.

Slovenya’nın İtalya Ligi’nde oynayan kaliteli voleybolculara sahip olduğuna dikkati çeken Arığ, “Yüksek oyunculardan kurulu hakikaten iyi bir takım. Bizim ise finale çıkma şansımız kalmadı. Bundan sonraki Slovenya ve Danimarka karşılaşmalarını iyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Artık prestij maçlarına çıkacağız. Genç arkadaşlarımıza şans vererek deneyim kazandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Arığ, Avrupa Ligi’nde ay-yıldızlılara takım olabilmeyi öğretmeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Avrupa Ligi’ne finale çıkma hedefiyle başladık. Ancak bu hedeften uzaklaşmış durumdayız. Öncelikle geride kalan maçlarda tüm sezon oynamayan oyuncularımızın bireysel anlamda öz güven problemi sahaya yansıdı. Stresli ortamlarda baskı gördükleri zaman bunlar ön plana çıktı. Arkadaşlarımıza öz güvenlerini tekrar kazandırmak istiyoruz. Genç oyuncularımıza, Dünya Ligi gibi daha yüksek platformlarda Türkiye’yi temsil etmeleri için gerekenleri aşılama uğraşındayız.”

Avrupa Ligi’nde Makedonya, Slovenya, Avusturya ve Danimarka ile B Grubu’nda mücadele eden A Milli Takım, 3. sırada bulunuyor. Slovenya 12 puanla 2. sırada bulunuyor.

Grupta liderlik şansı bulunmayan Türkiye, yarın 4. ayak ilk maçında Slovenya ile TSİ 19.00’da, ikinci maçı ise pazar günü TSİ 18.00’da Maribor kentinde karşılaşacak.

Ay-yıldızlıların, Slovenya kafilesinde bulunan oyuncular ise şöyle:
Burak Hazırol, Gökhan Gökgöz, Ediz Kaan Fırıncıoğlu, Murat Aslan, Hakkı Çapkınoğlu, Hakan Polat, Vahit Emre Savaş, İbrahim Emet, Murat Yenipazar, Rıfat Erden Çevikel, Murat Karakaya, Melih Sıratça.


Haberi Paylaş

Comments are closed.