E Grubunu İtalya zirvede bitirdi

İtalya’da düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın ikinci tur E Grubu’nda dördüncü ve son maçlar tamamlanırken, Çin, İtalya ve Dominik Cumhuriyeti, üçüncü tura yükselen takımlar oldu.

Bari ve Trieste kentlerinde oynanan gruptaki son maçların ardından bir üst tura yükselen ve elenen takımlar belli oldu. İtalya, gruptaki son maçında seyircisinin de desteğiyle Çin’i yendi ve bir üst tura çıktı.

Ev sahibi İtalya’nın yanı sıra Çin ve Dominik Cumhuriyeti de adlarını üçüncü tura yazdırırken, Japonya, Almanya, Hırvatistan, Azerbaycan, Belçika, şampiyonaya bu turdan veda eden takımlar oldu.

Aynı gruptan gelen takımların birbiriyle maç yapmadığı grupta, dördüncü ve son maçlarda alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Almanya-Azerbaycan: 3-0

Dominik Cumhuriyeti-Japonya: 2-3

İtalya-Çin: 3-1

Hırvatistan-Belçika: 1-3

– Puan durumu

Sıralama

Takımlar

G

M

P

1.

İtalya

6

0

19

2.

Çin

6

1

16

3.

Dominik Cum.

5

2

13

4.

Japonya

3

4

10

5.

Almanya

2

5

9

6.

Belçika

2

5

7

7.

Hırvatistan

2

5

5

8.

Azerbaycan

2

5

5



Dünya Şampiyonası’nda 3. tur mücadelesi, 8 Ekim Çarşamba günü başlayacak ve 10 Ekim Cuma akşamına kadar sürecek.

Şampiyonanın 3. turuna F Grubu’ndan yükselen Brezilya, ABD, Rusya, E Grubu’ndan gelen İtalya, Çin ve Dominik Cumhuriyeti, yarın yapılacak kura çekiminin ardından 3’erli halde G ve H gruplarına dağılacak ve buradan yarı finale çıkma mücadelesi verecek. Bu iki grupta ilk iki sırada yer alan dört takım yarı finale yükselmiş olacak.

Dev şampiyonada 11 Ekim’de yarı final, 12 Ekim’de ise final mücadelesi yapılacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.