Galatasaray Daikin çalışmalarına devam ediyor

Geçtiğimiz hafta, voleybolun her anlamda geliştiği ülkelerden Polonya’nın son şampiyonu Chemik Police takımıyla dört gün süren ikili kamp yapan Galatasaray Daikin yurda döndü.

Galatasaray Daikin, kamp boyunca ev sahibi takımla ikili antrenmanlar ve antrenman maçları yaparken, fitness çalışmalarına da devam etti. Dört gün içinde oynanan iki antrenman maçından birinde 2-1’lik (antrenman teknikleri ve yapısı nedeniyle maç üç setin sonunda bitirildi) galibiyet, diğerinde 0-3’lük mağlubiyet alan Galatasaray Daikin’in takım menajeri Mehmet Berent Bayrakçı kamp süreci ile ilgili yorumlarda bulundu:
“Hazırlık sürecinin önemini anlatmak, kıymeti kendinden menkul bir durumu açıklamaya çalışmak gibi. Oldukça zor. 2014-2015 sezonunda üç ana hatta mücadele edeceğiz. Her biri birbirinden zor hatlar bunlar; ne Türkiye Ligi’nde, ne Türkiye Kupası’nda ne de Avrupa’da iş kolay değil. Polonya kampı bu görüşümüzü kanıtlar nitelikte geçti. Oynanan maçlar ve skorlardan bahsetmiyorum. Burada voleybolun bir sektör olarak gelişmişliğinden; bizim Galatasaray olarak şampiyonluk mücadelesi sürdürdüğümüz platformatlardaki takımların ne kadar kaliteli olduğundan bahsediyorum.
Polonya’da geçirdiğimiz ikili kampı, seyirciye açık bir maç organizasyonuyla tamamladık. 5 bin kişi geldi maçı izlemeye. Uzun zamandır bu sektörde olmama rağmen, ben bile bir antrenman veya hazırlık maçına yoğun ilgiyle karşılaştığımda bir defa daha şaşırıyor ve anlıyorum; taraftarımıza ihtiyacımız tarif edilebilirliğin ötesinde. Takım formasyonu açısından kampa bakarsak; Özgenur Yurtdagülen, Milli Takım görevini tamamladığı gibi takımla birlikte Polonya’ya yola çıktı.
Devam etmekte olan Dünya Şampiyonası nedeniyle, Nadia Centoni ve Caterina Bosetti bizimle gelemediler. Taraftarımıza yine de, her iki oyuncumuzun da Dünya Şampiyonası’nda gösterdikleri performansı izlemelerini tavsiye ederim. Keyif alacaklarına şüphemiz yok. Öte yandan elbette performans konusu var. Genç bir takımımız olduğunun ısrarla altını çiziyoruz, çünkü gençlikten kastımız Galatasaray altyapısından yetişen sporcularımızın artık A takım seviyesinde bizlerle beraber olması. Tecrübeli sporcularımızla genç sporcularımızın arasındaki etkileşimin sahadaki olumlu yansımalarını gözlemliyoruz. Hızla gelişimlerini sürdürüyorlar. Polonya’da eksiklerimizi de gördük, kuvvetli yanlarımızı da. Önemli ve yapılacak olan, gözlem ve edinimlerimizi önce antrenmanlara ve haliyle iki haftadan az bir süre içinde başlayacak olan lig maçlarına yansıtmak. Umuyoruz, taraftarımızın da yadsınamaz desteği ile, bu sezona çok güzel bir başlangıç yapacağız.”

Galatasaray Daikin, Cumartesi günü oynayacağı Lokomotiv Baku antrenman maçıyla hazırlıklarına devam edecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.