Rota Koleji’nden Nejat Sancak’a kınama

Voleyboldaki İzmir derbisinde Karşıyaka Asrın Grup’a 3-2 yenilen Rota Koleji’nden rakip takımın antrenörü ile ilgili açıklama geldi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

Rota Koleji Kulüp Başkanı İsmail Yavuz, yaptığı açıklamayla Fair-Play ruhuna yakışmayan, centilmenlikle bağdaşmayan hareketler içindeki Nejat Sancak’ı kınadı. Yavuz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Biz Karşıyaka ile yıllardır dost kulübüz. Sadece Karşıyaka ile değil, tüm takımlarla iyi ilişkiler içindeyiz ve dostluğun sonuçtan önce geldiğine inanan bir yönetime sahibiz. Ancak Karşıyaka Asrın Grup maçında yaşananlar spor kültürüne, Fair-Play ruhuna sığmamaktadır. Karşıyaka Antrenörü Nejat Sancak maç sırasında protokol ve taraftarlarımızın bulunduğu tribün ile takımımıza karşı büründüğü yakışıksız hareketler, son derece nezih ve seviyeli voleybol kültürüne yakışmamaktadır. Özellikle son 3 sette el-kol hareketleriyle ortamı germiş, antrenörden çok amigoyu andırmıştır. Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz, maç sonrası yaptığımız görüşmede Nejat Sancak’ın yapmış olduğu hareketleri doğru bulmadığını bizlere söyleyerek haklılığımızı ortaya koymuştur. Ayrıca Sancak maçtan sonra telefonla beni arayarak yaptıkları için özür dilemesi haklılığımızın bir diğer göstergesidir. Voleybolu her yönden temizlemeye çalışırken Nejat Sancak gibi bu sporun içinde olmaması geren insanların kulüplerimizde barınmasına anlam verememekteyiz.

Bizler yıllardır konuk ettiğimiz kulüpleri en iyi şekilde misafirperverliğimizle ağırlamış, yensek de yenilsek de rakiplerimizi alkışlarla salonumuzdan uğurlamışızdır. Taraftarlarımızın büyük çoğunluğunu okul öğrencileri, eğitimcileri, çalışanları, veliler, kulüp sporcuları ve aileleri teşkil etmektedir. Salonlardaki bu tip olumsuz görüntüler voleybolumuza vurulmuş en büyük darbedir. Maç içinde ve sonunda Karşıyaka taraftarlarının, teknik heyet, bayan sporcularımız ve taraftarlarımıza karşı takındığı tavır, sarf edilen kötü sözler ve taraftarlarımıza yapılan saldırı bizleri ve voleybol sporuna gönül vermiş herkesi derinden yaralamıştır. Bu çirkinliklerin en kısa sürede voleybolumuzdan arınmasını temenni ediyoruz”


Haberi Paylaş

Comments are closed.