Saçları, smaçlarının önüne geçti

Ziraat Bankası’nın Nijerya asıllı Türk oyuncusu Cansın Ogbai Enaboifo’nun taraftar kitlesi her geçen gün büyüyor. Babası Nijeryalı annesi Türk “melez” voleybolcu, ilginç saçları ve farklı görüntüsüyle taraftarlar ve takım arkadaşlarının ilgi odağı haline geldi. ,

Aynı zamanda A Milli Erkek Takımı’nda forma giyen Enaboifo, yaptığı açıklamada, saçlarının kendisinden daha çok ilgi gördüğünü belirterek, “Tanımayanlar ilk önce İngilizce konuşmaya çalışıyor. Türkçe konuştuğumu duyunca çok hoşlarına gidiyor. Saçlarım çok merak ediliyor. Dokunmak hatta kesmek isteyenler oluyor” dedi.

1995 Ankara doğumlu milli oyuncu, farklı görüntüsünün okul yıllarında çok sıkıntı olduğunu söyledi. Özellikle ilkokulda kendisiyle çok dalga geçildiğini anlatan Enaboifo, “Çok üzülürdüm ama annemi üzmemek için benimle dalga geçenlere sataşamazdım. Annem her zaman şiddete karşı olduğunu, olayları konuşarak çözmem gerektiğini anlatırdı. O dönemler saçlarım ve ten rengim yüzünden çok dalga geçerlerdi ama durum şimdi tam tersine döndü” diye konuştu.

Maçların ardından, taraftarların yanına gelip saçlarına dokunmak istediğini anlatan Enaboifo, şöyle devam etti: “Çok ilginç tepkiler alıyorum. Dokununca elini çekenler oluyor. Fotoğraf çektirmek istiyorlar. Instagram’da 600’e yakın takipçim var. Saçlarım takımda da çok popüler. Arada sırada ‘yastığın kafanda kalmış’ diye takılıyorlar. Saçım zor ıslanıyor, ıslanınca da kurumak bilmiyor ama onun dışında kullanımı son derece rahat. Taramama gerek kalmıyor. Şekle sokmak gibi bir derdim olmuyor. Teknik ekibimiz de saçlarımı takımın uğuru olarak kabul ettikleri için kesmemi istemiyorlar.”

“Genetik özelliklerimin çok faydasını gördüm”
Voleybola lise 1. sınıfta başladığını, buna rağmen yaşıtlarıyla arasındaki farkı çabuk kapattığını ifade eden Enaboifo, Nijeryalı babasından aldığı genetik özelliklerin bunda çok faydası olduğunu dile getirdi. Milli takım ölçümlerinde kas kitlesi gibi değerlerinin, çoğu zaman yaşıtlarından yüksek çıktığını vurgulayan genç voleybolcu, “Smaç yüksekliğim 3 metre 55 santimetre. Bu, takımdaki en iyi değerlerden birisi” dedi.

Voleybol hayatı boyunca kendisini çok şanslı hissettiğini dile getiren Enaboifo, “Dört yıldır milli takımdayım. Yıldız kategorisinde başladım, ilk kez geçen yıl A takımda oynadım. Oynadığım yerlerden dolayı çok şanslıyım. Önümde hiç engel olmadı, yedek kalmadım, hep oynadım. Teknikten önce tecrübe kazandım. Hep benden büyüklerle oynadığım için de çabuk geliştiğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası’nda forma giymekten çok mutlu olduğunu anlatan Cansın Ogbai Enaboifo, “Olabileceğim en iyi yerdeyim. Takımımız, gençlere büyük önem ve şans veriyor. Çok pozitif bir ortamımız var. Bu yıl play-off’ta elimizden gelenin en iyisini yaparak ilk 3’te yer almak istiyoruz.

“İki farklı kültür içinde büyümek, zenginlik”
Enaboifo, Nijerya’daki akrabalarını da özlediğini belirterek, küçük yaşlarda gittiği bu ülkeyi tekrar ziyaret etmek istediğini söyledi. Büyük halasının Nijerya Milli Futbol Takımı’nda oynadığını belirten milli sporcu, kuzenleriyle internet ortamında görüşme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

İki farklı kültür içinde büyümeyi “zenginlik” olarak tanımlayan Enaboifo, bundan hiç şikayetçi olmadığını ifade etti. Enaboifo, “Böyle olunca hayata daha geniş bir pencereden bakabiliyorsunuz. Bu ailenin bir ferdi olduğum için çok mutluyum” dedi.

Üniversite yıllarında tanışıp aşık olan anne hemşire Aysel ile İngilizce öğretmeni baba Ekpen Augustine, Cansın ile gurur duyduklarını ve hiçbir maçını kaçırmadıklarını söylediler.

Milli voleybolcunun Nijeryalı babası, oğlunun maçlarını izlerken çok heyecanlandığını, smaç vuruşlarında oğluyla birlikte yerinde zıpladığını dile getirdi.

Enaboifo’nun erkek kardeşi Efe de ağabeyinin maçlarını severek izlediğini ancak ileride iyi futbolcu olmak istediğini belirtti.


Haberi Paylaş

Comments are closed.